Vidéki évadkezdés

Az ország vidéki színházaiban évadnyitó társulati ülésekkel, az új tagok bemutatásával és a színre kerülő darabok ismertetésével megkezdődött a 2004-2005-ös szezon.

Egyéb2004. 09. 10. péntek2004. 09. 10.
Vidéki évadkezdés


A soproni Petőfi Színház társulatához szerződött Schubert Éva, és vendégként fellép Avar István, Kállai Ferenc és Agárdy Gábor is. Bemutatják Jean Anouilh Becket vagy az Isten becsülete című drámáját, Ibsen Nóráját és Neil Simon A különterem című komédiáját.
A debreceni Csokonai Színház ősbemutatója lesz Falussy Lilla "félédes társkereső játéka", a Metadolce, amely a budapesti Komédium tavaly meghirdetett drámaírói pályázatán nyert díjat, és Árkosi Árpád rendezi. Giuseppe Verdi Attila című operája Alföldi Róbert rendezésében kerül színpadra.
Zalaegerszegen Az ember tragédiája színrevitelével kezdődik az évad. Madách Imre remekét ismét Ruszt József rendezésében láthatja a közönség. Szabó Magda Régimódi történet című színművét Peter Schaffer Black Comedy (Játék a sötétben) című vígjátéka követi.
A veszprémi Petőfi Színház Neil Simon Pletykáját, Jókai Az aranyemberét és Csehov Platonovját mutatja be az évad során.
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban Zerkovitz-Szilágyi A csókos asszony című operettjét Horváth Patrícia állítja színpadra szeptemberben.
Ugyancsak ebben a hónapban kerül színre a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában az Alice Csodaországban című zenés darab, amelyet Fábri Péter és Gallai Péter jegyez szerzőként, a rendező Kováts Kriszta.

Ezek is érdekelhetnek