Műfű van, pálya még nincs

Tavaly a sportminisztérium pályázatán 16 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gyulai Kinder FC. A fürdővárosi futballutánpótlás-műhely ehhez tette hozzá a 35 millió forintos beruházás fennmaradó részét. A tervek szerint hamarosan felavatják a műfüves pályát, melynek füve Németországból származik.

EgyébFábián István2004. 10. 15. péntek2004. 10. 15.
Műfű van, pálya még nincs


Molnár Zoltán, a Kinder FC ügyvezető elnöke a kezdetekre így tekint vissza:
 - Logikusnak látszott, hogy a 2000-ben újjáalakult klubunk régi otthonában, a Húskombinát pályáján fektetjük le a fűszőnyeget, minthogy korábban ott játszottunk. Közben azonban tulajdonosváltás zajlott le a cégnél. A többit kitalálhatják... Tavaly ősz óta a nagy pályát is dudva lepi. Mára ugyan a területet ismét rendelkezésre bocsátották, de építeni, műfüves pályát létesíteni nem engednek rajta.
Ezután a sporttelep melletti vásártérre képzelték el az élénkzöld pályát, de nagyfeszültségű villamos vezeték halad el mellette. Szóba került a sporttelepi lőtér is, de ezt az elgondolást a sportlövészek nehezményezték.
Az idő pedig telt-múlt. Végül csak megtalálták a legkézenfekvőbb megoldást: a sporttelep régi kézilabdapályáját jelölték ki a nemes célra. Horváth Béla, a városi sportlétesítményekért felelős közhasznú társaság igazgatója jelképes összegért szerződést kötött a Kinder FC-vel. Az építés azonban nem gyorsult fel.
A történet másik ága sem kevéssé érdekes.
- A 66x40 méteres műfűszőnyeget Németországban vásároltuk meg jutányos áron - folytatja Molnár Zoltán. - Méghozzá Mönchengladbachban, ahol fél évet használták ugyan, de eladó lett... A Borussiával régóta jó kapcsolatban állunk László Csaba ferencvárosi edző révén, akihez még Székelyudvarhelyről fűznek baráti szálak. Sőt, Berti Vogts unokaöccse, Harmuth járt közbe, hogy olcsóbban megkaphassuk ezt a szőnyeget, ami ötmillióba került. Remélem, mielőbb sok gyulai gyerek rúgja a labdát a különleges kezelést kívánó, elkerített, külön bejárattal rendelkező pályán.
A kérdés, mikor, hiszen ottjártunkkor őszi avatóról szólt a fáma. Egyelőre viszont kézilabdapálya van a leendő létesítmény  helyén.
A Kinder FC-ben száznegyvenen sportolnak Csepregi György, Rostás Ferenc, Tóth Tamás, Incze István B-licences edzők irányításával. Mellettük - Molnárné Illich Irén trénerkedésével - 16-18 éves lányok is fociznak, mert 2005-től az NB I-ben, 2008-tól pedig minden osztályban kötelező lesz női gárda indítása.

Ezek is érdekelhetnek