Szívbarát szakácskönyv

Vége az íztelen, színtelen, szagtalan étrendnek! Bizonyíték erre a Geopen Kiadó gondozásában megjelenő Szívbarát szakácskönyv, amelyben forradalmian új, könnyen elkészíthető ételrecepteket találhatnak a szívbetegek.

Egyéb2005. 04. 29. péntek2005. 04. 29.
Szívbarát szakácskönyv

Rozmaringos csirke gyöngyhagymával, feketebabos tortilla, mogyoróvajas-lekváros keksz: ínycsiklandó fogások - na persze nem a hízni vágyóknak, hanem a szívbetegeknek és a magas vérnyomásban szenvedőknek. Ha ezeket az ételeket elkészítjük, azokat a család egészséges tagjai is szívesen fogyaszthatják majd, nincs szükség rá, hogy - mint eddig - "szíves" és "normál" ízek között váltogassunk.
A szívbarát receptek lényege, hogy kevés bennük a kalória, a káros zsiradék, a koleszterin és a nátrium, de zöldségek, gyümölcsök, magvak jöhetnek minden mennyiségben. A hússal óvatosan kell bánni, de fontos, hogy a kívánt fehérjemennyiség mégiscsak bejusson a szervezetbe.
A könyv kitér a mozgás jótékony hatásaira és arra is, hogyan vásároljunk, mekkora egy adag, melyik étel milyen tápanyagokat tartalmaz. A cél az, hogy az ember rádöbbenjen: nem is olyan nehéz egészségesen élni!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek