Nyaraljon és fizessen szeméttel!

A Velencei-tónál nem alakul úgy az idei szezon, ahogy tervezték. A vendéglátósok ezért licitre bocsátják a programokat és szálláshelyeket: az érdeklődők akár az eredeti ár harmadáért, vagy kidobásra ítélt PET-palackokért is élvezhetik a tóparti nyarat.

EgyensúlyIlijin Kinga2009. 07. 20. hétfő2009. 07. 20.
Nyaraljon és fizessen szeméttel!

Az akció keretében hétfőtől interneten licitálhatnak az érdeklődők a velencei-tavi szálláshelyekre és programokra. Az eredeti ár harminc százalékától induló árverések során strandbelépők, pincelátogatás, hajókázás is elkelnek, és olcsóbban éjszakázhatunk a kempingtől a faházon át a négycsillagos szállodáig bárhol. Bár a tó környékére jellemző az “egynapos turizmus”, az akció kiötlői azt remélik, tovább is ottmarasztalhatják a látogatókat, ha változatos programokat kínálnak akár rossz idő esetére is.

Mivel a szervezők a környezettudatosság fontosságát is hangsúlyozni szeretnék, az árverések közt létrehoztak egy “Vásároljon PET-palackokért” kategóriát is. Itt egy használt műanyagpalack mérettől függetlenül száz forintot ér, s a nagycsaládosok - azaz azok a családok, amelyekben legalább három 18 év alatti gyermek él - ezzel is fizethetnek. A szervezők szerint fontos, hogy kézzelfogható eredménye lesz a szelektív hulladékgyűjtésnek, s azt is kiemelték, hogy nem feltétlenül a család által megivott üdítők és ásványvizek palackjait várják: a nyaralás kellő motiváció lehet arra, hogy sajátunk mellett barátaink, ismerőseink hulladékából is kimentsük a még hasznosítható darabokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek