Megmagyarázhatatlan gyógyulások

Élt egyszer egy Bruno Gröning nevű német „csodadoktor”, akinek segítségével a bénák újra jártak, a vakok újra láttak, s rengeteg ember számolt be hihetetlen gyógyulásról. Nem fedhetjük fel a gyógyulások titkát, bizonyítani sem fogjuk a sarlatánságot – önökre bízzuk, hogy kétkedéssel, avagy hittel nyugtázzák-e az itt olvasottakat.

Élet-egészségRomvári Orsolya2009. 10. 08. csütörtök2009. 10. 08.
Megmagyarázhatatlan gyógyulások

Nem mindennapi meghívást kapott nemrég szerkesztőségünk: a Bruno Gröning Baráti Kör gyógyító filmvetítésre invitált bennünket. A meghívó szerint a Bruno Gröning életét és gyógyításait bemutató dokumentumfilm nézése közben érezhető a gyógyító erő, és számos gyógyulás történt már a film megtekintése alatt, vagy közvetlenül utána. No, ennek a meghívásnak nem állhattunk ellen.

Bruno Gröning az ötvenes évek hajnalán került reflektorfénybe, miután egyre többen állították róla: a halál kapujából hozta vissza őket. Hamarosan roppant embertömeg zarándokolt Gröning tartózkodási helyeire. A korabeli újságok szenzációhajhász cikkekben számoltak be a csodadoktor emberfeletti erejéről, amellyel látóvá tette a vakokat, lábra állította a bénákat, s több ezer beteget gyógyított ki mindenféle bajából. Bruno Gröning nem kezelte a betegeket, csupán beszélt hozzájuk – arról, hogy mindenkinek hitben és szeretetben kellene élnie, s hogy létezik egy erő, amelynek hatására a gyógyulás megtörténik. A gyógyításért sohasem kért pénzt. A csodadoktor 1959-ben, az általa megjósolt időben meghalt, sokan ma is hisznek különleges gyógyító erejében.

A Bruno Gröning Baráti Kör tagjai háromhetente tartanak összejöveteleket, s állítják: Bruno Göning tanítása által, de még az őt ábrázoló fotók hatására is elkezdődhet a gyógyulás. Mint mondják, Bruno Gröning csodálatos tehetsége abban állt, hogy képes volt a környezetünkben jelenlévő gyógyerőt, energiát átadni az embereknek. Üveges Erzsébet, a baráti kör egyik közösségének vezetője szerint ennek az erőnek köszönhetően manapság is nagyon sok gyógyulást élnek át az emberek, ami bárki számára hozzáférhető, s nagyon könnyű megtanulni a befogadását, ha erre nyitottak vagyunk. Ami nagyon fontos, hogy ne gondoljunk állandóan a bajainkra, hiszen az aggodalom, a félelem betegségek forrása lehet.

Egy fiatal kétgyermekes anya azt mesél:  Gröningnek köszönhetően menekült meg a májátültetéstől. Egy teljes napig szüntelenül vért hányt, s mikor bevitték a kórházba, az orvosok azt mondták, hogy a mája már menthetetlen. Nem sokkal ezután hallott a baráti körről. – Már az első alkalommal hihetetlen nyugalom lett úrrá rajtam, majd furcsa fájdalmat éreztem a májamban. Ekkor már tudtam, hogy jó helyen vagyok, s a  fájdalom, a gyógyulási folyamat része – avat be a részletekbe. Háromhetente jár a közösségbe, és otthon minden nap felveszi a gyógyerőt Gröning segítségét kérve. – Mára a májam oly mértékben regenerálódott, hogy egyelőre nincs szükségem új szervre. Az eredményeimen még az orvosom elcsodálkozott, azt kérdezte, mit csináltam, hogy ezt elértem?

A baráti kör tagjai azt mondják: nem tekintik messiásnak Bruno Gröninget, inkább egyfajta segítőként és barátként gondolnak rá. Gröning maga is azt állította, hogy nem ő gyógyít, csupán közvetíti az erőt az embereknek. Az mindenestre elgondolkodtató, hogy annak ellenére, hogy tömegek nála keresték a gyógyulást, s számos, orvosilag is dokumentált felépülés köthető a nevéhez, a hatóságok – szakképzettség hiányára hivatkozva– többször is eltiltották a gyógyítástól.

Ezek is érdekelhetnek