A cipők tisztításának legegyszerűbb módszerei

HIRDETÉS – Cipőink ápolása és tisztítása épp olyan fontos, mint a megvásárlása, hiszen a helyes gondozással sokat növelhetünk az élettartalmukon. Lábbelijeink gondozása nem csak annak tisztításán múlik, ám nagyon fontos szerepe van benne ezért az alábbiakban a cipők tisztításának legegyszerűbb módszereiről ejtünk pár szót.

ÉletstílusPR2021. 12. 08. szerda2021. 12. 08.
A cipők tisztításának legegyszerűbb módszerei

Fehér cipő tisztítása

Sokan hiszik azt, hogy egy hófehér cipő esetében a tisztítás lehetetlen feladat színéből adódóan, ám ez egyáltalán nem igaz, hiszen a megfelelő módszerrel a legmakacsabb szennyeződések is könnyedén eltávolíthatók belőle, sőt akár házilag is elkészíthetjük a tisztítószert. A tisztítószer elkészítéséhez fehér ecetre és szódabikarbónára lesz csupán szükségünk, amit először keverjünk el, majd vigyük fel azt cipőnkre ezt követően öblítsük le.

Vászoncipő tisztítása

Vászoncipő esetében is könnyedén elkészíthetjük a megfelelő tisztítószert. Ebben az esetben mosóporra és vízre lesz szükségünk, amiket először keverjünk össze majd a kapott folyadékkal tisztítsuk át cipőnket.

Bőr cipő tisztántartása

A bőr cipőink tisztítása igencsak nehéz feladat lehet, hiszen egy nagyon érzékeny és kényes anyagról beszélünk itt, aminek a tisztítására különös figyelmet kell biztosítanunk. Legelső lépésben egy kefe segítségével távolítsuk el a szennyeződéseket nagyon gyengéd mozdulatokkal valamint egy nedves törlőkendővel töröljük át az anyagot. Ezek után, ha megszáradt a cipő speciális cipőtisztító oldatot kell felvinnünk az anyagra, amit követően kis mozdulatokkal tisztítsuk meg lábbelinket. A legbiztosabb védelem, ha ezeket a lépéseket kövezően egy vízálló anyaggal is bevonjuk cipőnket.

Velúr cipő makulátlanná tétele

A velúr anyagú lábbelik tisztítása igazán nehéz feladat lehet sokszor, ám ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen is egyben. Első lépésben egy puha kefe segítségével tisztítsuk meg a felületet amennyire tudjuk. Ezt követően, töröljük át egy nedves ruhával, majd hagyjuk az anyagot száradni. Ezek után a legjobb, ha egy kifejezetten velúrra való tisztítószerrel áttöröljük a felületet, ahol a szennyeződés volt majd végül hagyjuk megszáradni.

Talpbetétek tisztítása

A talpbetétek sajnos gyakran elszíneződhetnek és elhasználódhatnak, ezért a legjobb, ha gyakran tisztítjuk őket szappannal és vízzel. A szagok előzése érdekében mindenképp próbáljuk ki a szódabikarbónát, ami amellett, hogy egy teljesen természetes szageltávolító anyag könnyedén be is szerezhető, hiszen szinte minden háztartásban megtalálható.

Cipőfűzők ápolása

Cipőnk tisztításakor ne feledkezzünk el a fűzőkről sem, hiszen azok tisztán tartása is fontos. A pamut cipőfűzők esetében a legjobb, ha kézzel mossuk őket egy kis szappannal, viszont a többi anyagnál nyugodtan a mosógépet is használhatjuk. A cipőfűzőkben a legjobb, hogy amíg a mosásra várnak bátran fűzhetünk cipőnkbe akár vadabb színű fűzőket is, amikkel könnyen feldobhatunk egy egyszerűbb lábbelit is. Szerencsére napjainkban hatalmas cipőfűző kínálat van jelen mind az üzletekben, valamint online webshopokban is.

Összegezve:

Cipőnk anyagától függően számos tisztítási módszer létezik, amik pontos betartásával nem csak cipőnket tarthatjuk tisztán, hanem akár azoknak az élettartalmát is meghosszabbíthatjuk.

meta:

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a cipők tisztításának legegyszerűbb módjait, hogy minden lábbeli sokáig megőrizhesse eredeti szépségét és állapotát.

Ezek is érdekelhetnek