Tiszatenyő vendégváróban

Kű Lajos 2003-ban útnak indította a Kárpát-medencei diák labdarúgó-bajnokságot. A kezdeményezés nagy siker lett, már az első alkalommal Szlovákiától Ukrajnáig, Romániától Szlovéniáig 250 csapat nevezett be a két korosztályban. Pályára lépnek a 13-14 évesek, az általános iskola felsősei, valamint az alsós gimnazisták.

FiatalokPalágyi Béla2005. 06. 03. péntek2005. 06. 03.
Tiszatenyő vendégváróban

Az érdeklődés különösen a beregszászi járásban volt elképesztően nagy, a 33 ezres városból 11 csapat indult. A támogatók között ott van Jenei Imre, a neves román tréner és Rácz László, a szovjet válogatott egykori erőssége. Az akció mögött áll az Aranycsapat Alapítvány, személy szerint pedig Erdei Zsolttól Fenyvesi Mátéig számos hazai híresség.
A régiós döntők után Magyarországon folytatódik a torna, az idén a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszatenyő került a középpontba, Kétpó, Örményes, Tiszapüspöki és Fegyvernek lesz még a kis település mellett házigazda.
A térség máris a vendégvárás lázában ég, minden községben egy-egy határon túli magyar együttest szállásolnak el, ellátásukról az alapítvány, illetve a támogató szponzorok hátországa gondoskodik. Lesz természetesen dal, móka, kacagás, a sport mellett kulturális program, ahogy az jó házigazdákhoz illik. Kazinczi István, Tiszatenyő polgármestere a rendezvényig hátralévő egy hónapot segítőivel lázas felkészüléssel tölti, szeretnének emlékezetes útravalót adni a határon túlról érkező ifjú futballistáknak.

Ezek is érdekelhetnek