Bene élt?

Bene Ferenc 62 évet élt. Az olimpiai bajnok, 76-szoros válogatott neve után a múlt idő megrendítően szokatlan. Ő volt az, aki körül mindig történt valami: ha éppen semmi hírt nem adtak felőle, akkor az volt az esemény?

FiatalokPalágyi Béla2006. 03. 03. péntek2006. 03. 03.
Bene élt?

Most hosszú felsorolásnak kell következnie. Számvetésnek, mit is végzett rajongott sportága szolgálatában. Mert az volt neki a futball: szolgálat, melyet megható alázattal teljesített. Ha kellett, Fóton edzősködött, ha úgy hozta a sors, a starandfocit szolgálta teljes szívvel. Pedig lehett volna bálvány, a saját "beneségének" szobra. Hiszen ki volt az, aki rajta kivűl 418 bajnoki meccsen 303 gólt szerzett? Ki volt az, aki a brazil válogatott teljes védelmét a fenekén szánkóztatta, mint ő Liverpoolban? Ő azonban soha nem mutatta, milyen király is volt a zöldellő gyep birodalmában. De most, hogy búcsúzunk tőle, mi ne feledjük: Bene Ferenc király volt. Úgy bizony!
Emlékezünk, s képek vonulnak el előttünk. Legelsőként talán az, amikor Farkas Jancsinak passzolt a brazilok ellen - aki aztán kapásból lőtte a huszadik század egyik legragyogóbb találatát. Csapattársak újra, immár örökre...

Ezek is érdekelhetnek