Csallóközi Fradimentő a láthatáron

Ötvenmillió forint gyorssegélyt kapott a Fradi (pontosabban a futballcsapatot üzemeltető zártkörű részvénytársaság) egy szlovák multimilliárdostól, a tavaly a Bajnokok Ligájának főtáblájára került, több meglepetést is okozó Artmedia Bratislava tulajdonosától. A magyarul is tökéletesen beszélő (csallóközi származású), tévében, nyomdában, csomagolóanyag-gyártásban "utazó" üzletember, Ivan Kmotrik komoly tárgyalásokat folytat a Fradi vezetőivel.

FiatalokBalázs Gusztáv2006. 08. 18. péntek2006. 08. 18.
Csallóközi Fradimentő a láthatáron

A nemzeti hírügynökségnek adott nyilatkozata szerint a most formai okok miatt másodosztályba sorolt, nehéz anyagi helyzetű klubban komoly gazdasági lehetőséget lát, és biztos benne, hogy Magyarország legnépszerűbb klubja képes átlépni a nehézségeken. Sőt, a távolabbi jövőben komoly nemzetközi sikerekre is esélye lehet. Visszautasította a feltételezést, amely szerint az Üllői úti pálya melletti telek érdekelné igazán. Több más forrásból is úgy tudjuk azonban, az esetleges befektetésnek nagyon hangsúlyos része lehet az a bizonyos, súlyos milliárdokat érő terület. (Erről előző számunkban részletesebben írtunk.) Ő most azt mondja: szívügye a labdarúgás, még közelebbről a közép-európai futball. Tenni akar valamit azért, hogy ne legyünk állandóan másod-harmadhegedűsök abban a világban, amely a világ embermilliárdjainak egyik legfontosabb szórakozása, s - egyáltalán nem mellékesen - komoly vállalkozások jövedelmező üzlete. Éppen ezért nem érti, hogyan juthatott a Fradi addig, ahol most tart. Megdöbbenti a vergődése. "Megvizsgáljuk, miért alakulhatott mindez így" - mondja. De a Fradinak most elsősorban bajnokságot kell nyernie az NB II-ben.
Az FTC történetének első, a múlt hét végén rendezett másodosztályú mérkőzése mindenesetre békés demonstrációvá vált, a lelátókon - hosszú évek óta először - csaknem telt ház fogadta az egyébként tisztességgel helytálló Jászapátit. A felejthető mérkőzésen egy szép fejesgóllal a hazai csapat nyert. A meccs előtt nagyjából ezer ember tüntetett a székház előtt, de az igazi demonstrációt az a 14 450 szurkoló tartotta, aki jegyet vett erre a különös találkozóra.

Ezek is érdekelhetnek