Ritmus

FiatalokBorzák Tibor2006. 09. 22. péntek2006. 09. 22.
Ritmus

Marie Serneholt: Enjoy The Ride
(Sony/BMG/PlanetSix)
Még egy szöszi! Kellett már valamiféle európai válasz az amerikaiaknak, hiszen a svédeknél szőkébb nincs a világon; ők egyébként is ontják magukból a tehetségeket az ABBA-tól a Roxette-ig. De hogy Marie Serneholt fellépésével bekövetkezik-e Britney Spears és Jessica Simpson trónfosztása, arra nem mernénk fogadásokat kötni. Az idei év egyik felfedezettje szemtelenül fiatal, alig múlt húszéves, de már régi motorosnak számít, hiszen az A*Teens tinicsapattal énekelt, ötmillió lemezt adtak el az ABBA utánzása jóvoltából. A csábos leányzó most szólóban akar bizonyítani, ami biztosan nehezebb lesz. Bemutatkozó albumán tíz dalt énekel, ám különösebb megrázkódtatás nem éri a hallgatót.

Omega: Égi jel
(Universal Music/Zebra)
Nyolc év szünet után jelentkezett a negyvenöt éves múltra visszatekintő Omega együttes új dalokat tartalmazó albummal, sorrendben ez a tizenhatodik lemeze. Nyolc esztendő elég sok idő a felkészülésre, de sajnos ez nem érződik a produkción. Ez az anyag megjelenhetett volna akár a nyolcvanas évek elején is, nincs benne semmi extra. Némelyik zenei futam kínosan emlékeztet az Omega "gammapoliszos" korszakára, a szövegekben is megjelennek a régi klisék. Bródy János immár nyíltan vállalja szövegíróként való közreműködését, Kóbor János pedig, a korábbi gyakorlattól eltérően, most már nemcsak énekel, hanem a zeneszerzésben is jeleskedik. Legjobbnak a címadó nótát találjuk. Az új dalok születésének hátterét egy bónusz DVD-n ismerhetik meg a fanatikus Omega-rajongók.

Will Young: Keep On
(Sony/BMG/19)
A brit Megasztár, a Pop Idol 2002-es nyertese harmadik korongjával próbál nyomot hagyni a zenei világban. Vele kapcsolatban elhangzott már, ő lesz a következő Robbie Williams. Hát, addig még nagyon sokat kell fejlődnie! És nem árt óvatosnak lennie, nehogy inkább Justin Timberlake legyen belőle, kinek nyekergésére időként jobban hasonlít a hangja... Ahhoz képest, hogy Will Young az egyetem politika szakán még nem is gondolt éneklésre, a kezdetek kezdetén pedig egy autóparkolóban adta elő dalait, mostanra kezdi kinőni magát. Az énekversenyen aratott győzelem sokat nyomott a latban, már nem akar politológus lenni, filmezni viszont annál inkább szeretne, mégpedig saját forgatókönyv alapján. Új lemezén nyálas balladák és hallgatható popdalok szerepelnek.

Ezek is érdekelhetnek