Százmilliárd óvodára, iskolára

A Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében 2011-ig 365 óvoda és iskola korszerűsítése, bővítése valósul meg összesen 104 milliárd forint értékben - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön a Nógrád megyei Kazáron.

ForrásvidékSzabad Föld Online2009. 07. 09. csütörtök2009. 07. 09.
Százmilliárd óvodára, iskolára

A kormányfő hozzátette: június végéig 182 projektről született döntés, az észak-magyarországi régióban 65 helyszínen zajlik majd a fejlesztés, ezek egyike a kazári iskola. Amikor egy család, egy ország vagy egy vállalkozás válságba jut, akkor a válság közepén mindenki befelé fordul, a saját bajaival foglalkozik, az adott pillanatra, a mára koncentrál, pedig nincs fontosabb, mint egy válság közepén a jövőre gondolni - hangsúlyozta Bajnai Gordon – számolt be az MTI.

A Nemzeti Iskolafelújítási Program rövid távon az építőipart is élénkíti, munkát ad azoknak, akik végzik a beruházásokat - mondta a kormányfőn. Molnár Katalin (MSZP), Kazár polgármestere ismertette: a 225 milliárdos beruházáshoz 171 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el a falu. A fejlesztés keretében tantermekkel bővítik az Aba Sámuel Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát, az akadálymentesített épületben elkészül a tornacsarnok is.

A megújított iskolát 2010 áprilisában adják át. Kazári, vizslási, dorogházi és rákóczibányai gyerekek tanulnak az intézményben, az általános iskolában 390-en, a művészeti iskolában 450-en.

A Nemzeti Iskolafelújítási Programban az oktatás tartalmi fejlesztésével együtt történnek meg a felújítások, a pályázóknak minőségi és esélyegyenlőségi szempontoknak is meg kell felelniük. Az elbírálás során kedvezményekben részesültek a hátrányos helyzetű térségekből érkező pályázatok.
 

Ezek is érdekelhetnek