Új pályázat: 1-20 millió kis cégeknek

Egy és 20 millió forint közötti támogatást nyerhetnek el technológiai fejlesztésükre a kisebb vállalkozások.

ForrásvidékSzabad Föld Online2009. 09. 21. hétfő2009. 09. 21.
Új pályázat: 1-20 millió kis cégeknek

Miután a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség idén második alkalommal hirdeti meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program, valamint a Közép-Magyarországi Operatív Program pályázati konstrukcióit erre a célra. A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG) közölte: a két programban 2009-re és 2010-re együttvéve 17 milliárd 588 millió forintnyi támogatási összeg pályázható meg, amelyhez a forrásokat 85 százalékban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, 15 százalékban pedig a magyar költségvetésből fedezik – számolt be az MTI.

A pályázaton nyertes társaságok az odaítélt forrásból beruházásokat eredményező technológiai fejlesztéseket hajthatnak végre, új, vagy három évnél nem régebbi használt eszközöket vehetnek, valamint megvalósíthatják vállalkozásuk informatikai fejlesztését hardver és szoftver eszközök beszerzése révén.

A gazdaságfejlesztési központ közleménye szerint a támogatási keret segíti a vállalkozások világhálós megjelenését is, hiszen a honlappal még nem rendelkező vállalkozásoknak a pályázat elnyerésével kötelezően létre kell hozniuk honlapjukat. Emellett kiegészítő tevékenységként lehetőség van támogatás elnyerésére minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsíttatására is. A tervek szerint az igényelt támogatás összege minimum egymillió, maximum 20 millió forint lehet, de úgy, hogy az egyes projektre maximálisan nyújtható támogatások mértéke a megvalósítás helyszínétől függően az elszámolható költségek 35-50 százalékát fedezheti - Budapesten ez az arány 25 százalék.

Ezek is érdekelhetnek