Kishitel 7,5 százalékos THM-mel!

Újfajta hitelhez juthatnak a mikro- és kisvállalkozások az Új Magyarország Vállalkozói Program keretében. A legfeljebb 50 millió forintos hitelt forgóeszközre és beruházásra lehet költeni.

GazdanetIlijin Kinga2010. 04. 29. csütörtök2010. 04. 29.
Kishitel 7,5 százalékos THM-mel!

Új hitelt vehetnek igénybe a mikro- és kisvállalkozások a Mikrohitel B helyett: az Új Magyarország Kishitel 50 millió forintig biztosít keretet forgóeszközökre és beruházásra. Előbbi esetben önerőre sincs szükség, s a futamidő legfeljebb három év, míg a beruházásokhoz 20 százalékos önerő kell, s a hitelek legfeljebb 10 éves futamidővel vehetők igénybe - derül ki a hitelkonstrukciót kidolgozó Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. közleményéből. Újdonság, hogy a Mikrohitel B-hez képest az új hitelt korábbi ügyfelek is igénybe vehetik.

A hitelre 56 milliárd forint áll rendelkezésre a Jeremie program keretéből. Az európai uniós program 2006-ban indult a kis- és középvállalkozások lehetőségeinek javítására, a válság azonban visszavette a beruházási kedvet, ezért is vált szükségessé a kedvező hitelek biztosítása. Az Új Magyarország Kishitel jelenleg 35 banknál és takarékszövetkezetnél igényelhető, legfeljebb 7,65 százalékos kamattal és 7,5 százalékos THM-mel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek