Eddig 15 milliárdot spórolt az állam

Az agrárinformatikai rendszeren 5, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerződéseinek felülvizsgálatával 10 milliárd forinttal sikerült csökkenteni 2011-ben az állami kiadásokat. További 1 milliárdot jelent éves szinten, ha sikerül a Microsoft programjai egy részét lecserélni nyílt szabványok szerint felépülő, ingyen használható programokra.

GazdanetO. Horváth György2011. 01. 10. hétfő2011. 01. 10.
Eddig 15 milliárdot spórolt az állam

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkársága megkezdte az állami infokommunikációs tevékenységek konszolidálását. Cél a takarékosság, a párhuzamos tevékenységek megszüntetése.

Az államtitkárság eddigi munkája során a párhuzamosságok felszámolására, az egymástól független alkalmazások egységesítésére, a megrendelések összevonásából elérhető kedvezmények kialkudására koncentrál. Nyitrai Zsolt, infokommunikációs államtitkár mai tájékoztatóján számolt be az eddigi eredményekről. Kiderült, hogy az agrártámogatási és költségvetési-gazdálkodási informatikai rendszert, valamint a hozzájuk kapcsolódó üzemeltetési kiadásokat racionalizálták és több mint 5 milliárd forintot tudnak megtakarítani. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerződéseinek felülvizsgálatával 10 milliárd forinttal sikerült csökkenteni 2011-ben az állami kiadásokat.

További évi 1 milliárd forintot jelenthet, ha a következő három évben sikerül az államigazgatásban nyílt szabványok szerint, ingyenesen használható programokkal lecserélni a Microsoft „fizetős” programjainak egy részét az évek során.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek