Feketén jön be a német hús!

Magyarországon a feketepiacon megjelent a német sertéshús, amit kilónként 250 forintért kínálnak, miközben a magyar húsért 330 forintot fizetnek. A dioxinbotrány hatására a német gazdák áron alul igyekeznek megszabadulni az egészséges állatoktól - írta a Népszabadság.

Gazdanet2011. 01. 18. kedd2011. 01. 18.
Feketén jön be a német hús!

A lap szerint a német dioxinbotrány felértékelte a magyar márkákat: az áruházláncoknál az elmúlt napok vevőcsalogató szlogenjei az olcsóság helyett a hazai termék hangsúlyozására építenek.

A tojás után a sertéspiacon most készül kipattanni a botrány: szakmai vélemények szerint a magyar piacot elárasztotta az olcsó német disznóhús. Az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége szerint a magyar húsipar is vásárol német sertéshúst, azonban a feldolgozók németországi partnereiktől csak akkor veszik át az árut, ha hivatalos nyilatkozatot kapnak arról, hogy nem a „fertőzött” területről származik és nem tartalmaz dioxint.

Magyarországra eddig nem érkezett dioxinnal szennyezett tojás - mondta a napokban Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára.

Ezek is érdekelhetnek