Felszámolják a Chemicalt!

A tavaszi szezon közepén kiesik az egyik legnagyobb mezőgazdasági vegyszereket és terményt forgalmazó cég, mert tönkrement. A Chemical Marketing Kft-ről van szó, mely a bácskai térségben több telephellyel, kikötővel szállodával is rendelkezett.

Gazdanet2011. 03. 22. kedd2011. 03. 22.
Felszámolják a Chemicalt!

Nem jó hír az agrárszférának, hogy mezőgazdasági szezon nyitányán felszámolási eljárást kezdeményezett a Bács-Kiskun megyei Bíróság az egyik legnagyobb árbevételű magyarországi növényvédő szer forgalmazó ellen. A Chemical Marketing Kft. ellen az Apeh március elején végrehajtási eljárást kezdeményezett, ám már korábban is voltak szállítási nehézségeik – írja a gazdasag.hu.

A cég 2009-es árbevétel alapján 6., a 2008-as alapján pedig 8. helyen álló társaság ellen 2010. november 30-án nyújtottak be kérelmet felszámolási eljárás megindítására, a kezdeményező a Bács-Kiskun megyei Bíróság volt. Az adóhatóság végrehajtási eljárást is indított a társasággal szemben. A felszámolási eljárás március 11-én indult.

A társaság tevékenységén belül a vetőmag értékesítés 16, a műtrágya értékesítés 33, a növényvédő szer értékesítés pedig 51 százalékos részaránnyal szerepel. A társaság hat fióktelepet tart fenn, jellemzően nagy agrárkörzetek központjaiban (például Vaskúton, vagy Bólyon), de üzemelteti a Bajától 25 kilométerre délre fekvő Dávod-Püspökpusztán a 4 csillagos Hotel Fortunát és a Dávodi Gyógy- és Strandfürdőt is.

A cég 2006. május elején jelentős befolyást – 50 százalék feletti tulajdonrészt – szerzett az Agrosziget Kft.-ben, amivel folyami terminálhoz jutott a bajai Dunaparton. A terminál mintegy 120 ezer tonna áru forgalmát teszi lehetővé évente. A modern fémsilók 2 ezer tonna magáru fogadását biztosítják.
 

Ezek is érdekelhetnek