Figyelem, csökkent a támogatás!

A következő két évben 44,5 millió euró – nagyjából 12 milliárd forint - áll rendelkezésre szőlőtelepítésre, pontosabban szőlőszerkezet-átalakításra. Ez hektáronként 486 ezer forintnak felel meg, korábban 500 ezer volt az összeg. A támogatás októbertől igényelhető.

GazdanetO. Horváth György2011. 09. 05. hétfő2011. 09. 05.
Figyelem, csökkent a támogatás!

Az eddigi hektáronkénti 500 ezer forint helyett a jövőben 1800 euró – 486 ezer forint - támogatás jár a szőlőültetvények szerkezetátalakítására - a vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A termelők mintegy 12 milliárd forint támogatást kapnak a következő két évben a szőlőültetvények szerkezetátalakítására - közölte a vidékfejlesztési tárca az MTI-vel. A közösségi forrásból finanszírozott programra az idén 22,5 jövőre 22 millió euró áll rendelkezésre.

A támogatás akkor jár, ha a legkisebb összefüggő terület is eléri a 0,2 hektárt. Az igénylést október 1. és december 15. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A kérelemhez mellékelni kell a borvidéki terv alapján készített, két évre szóló egyéni tervet, amelyben meg kell jelölni azt, hogy melyik évben, milyen támogatási intézkedéseket tud teljesíteni a pályázó. Az MVH az egyéni tervek alapján - a beérkezés sorrendjében - bírálja el a kérelmeket, jövő év március 31-ig.

Ezek is érdekelhetnek