Jövőre 340 ezer hektár állami föld kerülhet magánhasznosításba

2011-ben több mint 71 000, 2012-ben pedig 340 000 ha állami földterület értékesítését vagy haszonbérbe adását kell korrekt módon lebonyolítani – ezt Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár jelentette ki a Fidesz Gazda Tagozat Országos Tanácsának ülésén.

GazdanetO. Horváth György2011. 09. 16. péntek2011. 09. 16.
Jövőre 340 ezer hektár állami föld kerülhet magánhasznosításba

Az országos választásokat követően újonnan felállt Tanács határozatot hozott, melyben kezdeményezi, hogy állítsák helyre a helyi birtokhasznosítási bizottságok szervezeti rendszerét és jogkörét, gondoskodjanak arról, hogy tagjaik sorába felkészült, a helyi viszonyokat jól ismerő, feddhetetlen emberek léphessenek, különös tekintettel arra, hogy 2011-ben több mint 71 000, 2012-ben pedig 340 000 ha állami földterület értékesítését vagy haszonbérbe adását kell korrekt módon lebonyolítani.

Ángyán államtitkár ismertette a tíz évre szóló agrárstratégia lényegi elemeit, majd beszélt az Alkotmányról és a genetikailag módosított élőlények veszélyeiről. Kitért arra, hogy a cukorgyárak privatizációjának kivizsgálására megalakult bizottság a jövőben hetente ülésezik, és 180 napon belül jelentést készít.

A Gazda Tagozat Országos Tanácsa megerősítette elnöki pozíciójában Font Sándort, a Gazda Tagozat eddigi elnökét, országgyűlési képviselőt, a Mezőgazdasági Bizottság elnökét. Az elnökség tagjai: Font Sándor elnök (Bács-Kiskun megye), Pécsi Józsefné (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Dr. Budai Gyula (Pest megye), Dr. Péter Mihály (Pest megye), Deák István (Zala megye), Kovács József (Heves megye), Dr. Lendvai Csaba (Hajdú-Bihar megye). A Fidesz Országos Választmányába három főt delegáltak: Dr. Szabó Csaba (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Borbás Zsolt (Jász-Nagykun-Szolnok megye), Módos Imre (Hajdú-Bihar megye).

Ezek is érdekelhetnek