Már pályázható az őshonos állatok támogatása

Szeptember 30-ig nyújthatnak be támogatási kérelmet az őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatokat tartó gazdák a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Gazdanet2011. 09. 02. péntek2011. 09. 02.

Kép: Hajas Pál szürkemarhával Kozárd, falufejlesztés, vidék 2011.04.14. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Már pályázható az őshonos állatok támogatása
Hajas Pál szürkemarhával Kozárd, falufejlesztés, vidék 2011.04.14. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

A Vidékfejlesztési Minisztérium rendeletmódosításának köszönhetően már azok is kérhetnek hozzájárulást, akik 2010 után kezdtek őshonos állatok tenyésztésével foglalkozni. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból segítik az őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták tenyésztését. Ennek rendje eddig nem tette lehetővé, hogy azok a gazdák is kapjanak támogatást, akik 2010 után kezdtek őshonos állatok tartásával foglalkozni. A Vidékfejlesztési Minisztérium augusztus 1-től hatályos rendeletmódosítása azt célozza, hogy ezentúl évente lehessen kérelmet benyújtani az MVH-hoz. Így például az, akinek 2010. január 1-jén még nem volt a rendelet előírásai szerint tartott állata, jogosulttá válik a támogatási kérelem benyújtására.


Az érdekelt gazdák a 2011. január 1-től kezdődő támogatási időszakra vonatkozóan 2011. szeptember 1. és 30. között, formanyomtatványon, írott formában adhatják be kérelmeiket az MVH a támogatásra jogosult lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes megyei kirendeltségéhez.

Ezek is érdekelhetnek