A Lidl vizében nem találtak baktériumokat!

A Lidl Magyarország mikrobiológiai vizsgálatokat kezdeményezett az Aqua Pet Kft. által gyártott Saguaro Pannon-Aqua szénsavas és szénsavmentes természetes ásványvizekre, amelyek eredménye szerint a termékek nem szennyezettek coliform baktériummal - jelentette be a cég pénteken.

Gazdanet2012. 01. 14. szombat2012. 01. 14.
A Lidl vizében nem találtak baktériumokat!

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága vizsgálati eredményei szerint a Pannon Aqua '95 Zrt. által által gyártott, 2012. november 25-i minőségmegőrzési idővel, kétliteres kiszerelésben forgalomba hozott Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz coliform baktériummal szennyezett.

A Lidl vásárlói megnyugtatására mikrobiológiai vizsgálatot kért a független, akkreditált Wessling Hungary Kft. mikrobiológiai laboratóriumától coliform baktériumra a nála kapható, a Pannon-Aqua forrásból származó, szénsavas és szénsavmentes Saguaro Pannon-Aqua természetes ásványvizekre. Minden, a Lidlnél megtalálható minőségmegőrzési idővel rendelkező vízből, összesen 63 darab akkreditált mintavétel történt, amelyek vizsgálata a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra nézve negatív eredménnyel zárult.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden közölte: a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű Aqua Pet ellen, mivel a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S-Budget szénsavas ásványvíz coliform baktériummal szennyezett. Az érintett vizeket kivonják a forgalomból. A szaktárca keddi közlése szerint a szennyezés összesen csaknem 300 raklapnyi ásványvizet érint, egy raklap 384 palack ásványvizet tartalmaz.

A Spar a hírre reagálva szerdán bejelentette, hogy az említett palackos terméket független laboratóriumi bevizsgálásra küldi, s a vizsgálat eredményének megismeréséig a terméket nem forgalmazza.

Az Aqua-Pet Kft. szerdán közölte: a hatósági határozat kézhezvételét követően azonnal fellebbezést adott be az OKI-hoz a vizsgálat eredményei ellen. Az OKI a benyújtott hatósági ellenminták alapján a szóban forgó ásványvíz minőségét megfelelőnek ítélte, és nem találta benne az elsőfokú hatóság által megállapított szennyeződést. A szóban forgó mintát a cég saját vizsgálatain is negatívnak találta.

Ezek is érdekelhetnek