Miről beszélt Budai? - Marad az import trappista a polcokon?

A kereskedők cáfolják Budai Gyula állítását, miszerint az államtitkárral megállapodtak volna arról, hogy eltávolítják a polcaikról az import UHT tejet, illetve trappista sajtot.

Gazdanet2012. 05. 31. csütörtök2012. 05. 31.
Miről beszélt Budai? - Marad az import trappista a polcokon?

Az Országos Kereskedelmi Szövetségnek nincs tudomása arról, hogy az áruházláncok kötelezettséget vállaltak volna az import UHT tej és trappista sajt levételére az üzletek polcairól – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

Az OKSZ arra reagált, hogy korábban Budai Gyula államtitkár az MTI-vel azt közölte, hogy a legutóbbi egyeztetést követően a nagy áruházláncok képviselői ígéretet tettek neki arra, hogy az import UHT tejet és a külföldről érkező trappista sajtot leveszik a polcaikról. Erről az államtitkár számolt be a magyarországi tejtermelők és tejfeldolgozók képviselőivel történt találkozón.

A kereskedők szerint ebből csak annyi igaz, hogy a minisztérium és az áruházláncok képviselői között valóban megindult egy egyeztetés, amelynek második találkozójára e héten kerül sor. Az OKSZ szerint az áruházláncok természetesen készek a további egyeztetésekre annak érdekében, hogy valamennyi érintett fél számára kedvező megoldások szülessenek a magyar termékek piacra jutásának bővítése érdekében, ahogy az áruházláncok a rendelkezésükre álló eszközökkel támogatják a magyar tejtermelő és -feldolgozó ipart, ugyanakkor a lakosság vásárlóerejének csökkenése szükségessé teszi az alacsonyabb árfekvésű tejtermékek forgalmazását is, és  a vásárlók nem foszthatók meg a választás lehetőségétől – zárul az OKSZ közleménye

Ezek is érdekelhetnek