A CBA tényleg nem rendel több import trappistát és tejet!

Bár még folynak a tárgyalások a vidékfejlesztési tárcával, a CBA már eleget tett a minisztérium két hete elhangzott kérésének, s intézkedésben tiltotta meg, hogy a készletek kifogyása után külföldi eredetű UHT tejet és trappista sajtot rendeljenek franchise-partnerei.

Gazdanet2012. 06. 01. péntek2012. 06. 01.
A CBA tényleg nem rendel több import trappistát és tejet!

Több áruházlánc még nem döntött, hogy önkéntes korlátozással támogatja-e a nehéz helyzetben lévő magyar tejtermelőket. Néhány héttel ezelőtt a vidékfejlesztési tárca kerekasztal-beszélgetésen látta vendégül az országban működő áruházláncok vezetőit, hogy a kibontakozóban lévő tejpiaci válságra közös megoldást találjanak – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója az mno.hu szerint. Ezért Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára arra kérte a láncokat, hogy a külföldről származó UHT tejet és trappista sajtot vegyék le a polcokról, s ezzel segítsék a hazai tejtermelőket.
Az igazgató hangsúlyozta: azonnal eleget tettek a kérésnek, s az amúgy is inkább választékkiegészítésként árusított tej és sajt beszerzésének tilalmára vonatkozó, az egész franchise-hálózatban érvényben lévő utasítást adtak ki. Így a raktári készletek elfogyását követően eltűnik a CBA polcairól a külföldi eredetű UHT tej és trappista sajt. Fodor Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy az akciónak akkor van értelme, ha minden áruházlánc vállalja az önkorlátozást.

Ezek is érdekelhetnek