Az idén nem lesz tejtámogatás

Az idén nem lehet benyújtani szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra pályázatot. Ezzel 7-8 milliárd forinttal kevesebbet kap meg a bajba került tejágazat.

GazdanetO. Horváth György2012. 08. 02. csütörtök2012. 08. 02.
Az idén nem lesz tejtámogatás

Amitől a MOSZ Magyarországi Szarvasmarha-tenyésztők Választmánya résztvevő féltek az bekövetkezett. Egy hete a szakemberek arról a meg nem erősített feltevésről számoltak be, hogy az idén kimaradhat az állatjóléti támogatás. Vagyis a Vidékfejlesztési Minisztérium nem fizet ki, azaz a 2011. évit követően csak két évvel később, 2013-ban lehet igényelni. A bajban lévő tehenészek az idén nem kapnak meg 7-8 milliárd forintnyi szerkezetátalakítási állatóléti támogatást. Ez nagyon fog hiányozni a mai helyzetben, mikor alig termett szalma, széna, nagyon gyenge lesz a siló minősége, a tej ára lefelé tart, s a termelés támogatás nélkül veszteséges.

S ezt tudva az agrártárca minap tudatta a 18/2011. (III. 9.) VM rendelet értelmében 2012-ben nem lehet támogatási kérelmet benyújtani. A módosítás során a rendelet egyéb jogszabályhelyeinek előírásai is változtak.

Ezek is érdekelhetnek