Budait elutasította a Fővárosi Főügyészség

Megszüntette a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a mezőhegyesi Ménesbirtok privatizációjával kapcsolatban és a feljelentő Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos panaszát is elutasította a Fővárosi Főügyészség.

Gazdanet2012. 08. 08. szerda2012. 08. 08.
Budait elutasította a Fővárosi Főügyészség

A feljelentést Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos tette 2011. május 19-én. Számításai szerint 900 millió forint kár érte az államot a Ménesbirtok magánosítása során. Mint arról a beol.hu beszámolt, Budai Gyula, jelentős médianyilvánosság előtt, kiskocsin vitte be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra a feljelentéséhez kapcsolódó iratokat. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesség hiányában (a privatizációs tárgyalások és a szerződések kötése is a fővárosban történt) átadta az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak. Onnan pedig a Nemzeti Nyomozó Irodához kerültek az iratok.

- A Nemzeti Nyomozó Iroda 2011. június 16-án rendelt el nyomozást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt ismeretlen tettesek ellen a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. privatizációjával összefüggésben. A nyomozás megállapította, hogy nem volt bizonyítható a hűtlen kezelés bűntette, illetve egyéb bűncselekmény elkövetés sem, ezért 2012. május 21-én a nyomozást megszüntették. A határozat ellen a sértett által benyújtott panaszt a Fővárosi Főügyészség elutasította - mondta a beol.hu-nak Csécsi Soma, a Nemzeti Nyomozó Iroda sajtómunkatársa.

Kun Mihály, a Ménesbirtok Zrt. vezérigazgatója lapunktól értesült a nyomozás megszüntetéséről. Az információt úgy kommentálta: bebizonyosodott, amit a kezdetektől állítottak, azaz törvényes volt a Ménesbirtok privatizációja.
 

Ezek is érdekelhetnek