Falumegújítási pályázat indul

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból falumegújításra és -fejlesztésre, a vidéki örökség megőrzésére igényelhető támogatások részletes szabályairól rendelkezett a vidékfejlesztési miniszter.

Gazdanet2012. 10. 02. kedd2012. 10. 02.

Kép: Felcsút a "leggazdagabb falu" 2010.07.30. fotó: Németh András Péter, Fotó: Photographer: Andras Peter Nemet

Falumegújítási pályázat indul
Felcsút a "leggazdagabb falu" 2010.07.30. fotó: Németh András Péter
Fotó: Photographer: Andras Peter Nemet

A Magyar Közlöny legfrissebb számában hétfőn megjelent rendeletek szerint a falumegújításra és -fejlesztésre a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatásokra a kérelmeket postai úton október 15. és november 15. között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által rendszeresített, és az MVH honlapján közzétett formanyomtatványon.

A rendelet alapján támogatható többek között helyi vagy országos védelem alatt nem álló, a település megjelenésében szereppel bíró épületek, épületrészek külső és meghatározott esetekben belső felújítása. Támogatás igényelhető a település környezetét és megjelenését javító fejlesztésre, alapvetően a helyben megtermelt mezőgazdasági termékek piacának létrehozására, nem fedett sport-, atlétikai, kerékpáros és gördeszkapálya kialakítására.

A rendelet alapján igénybe vehető támogatás együttes összege ügyfelenként egymást követő három pénzügyi évben nem haladhatja meg az 50 millió forintot.

Ezek is érdekelhetnek