Felállt a félmilliárddal gazdálkodó Hungarikum Bizottság

A kormány honlapján tette közzé a 15 tagú bizottság névsorát. A bizottság elnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, és több tárca államtitkára is tagja a Hungarikum Bizottságnak.

Gazdanet2012. 11. 12. hétfő2012. 11. 12.
Felállt a félmilliárddal gazdálkodó Hungarikum Bizottság

A Fazekas Sándor elnökkel együtt összesen 15 tagú testületbe a minisztériumok, illetve az Országgyűlés képviselői mellé a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia 1-1 tagot, míg a Magyar Állandó Értekezlet 3 tagot delegált a testületbe.

A Hungarikum Bizottságot a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról idén tavasszal - a VM által kidolgozott - elfogadott törvény hívta életre, feladata a magyar érdekek szempontjából az értékőrzés, az értékek védelme és gyarapítása. A hungarikum törvény ezért magába foglalja a magyarság csúcsteljesítményeit, azokat az értékeket, amelyeket tizenegy évszázada az ország határain belül és kívül felhalmozott. A Hungarikum Bizottság működéséhez szükséges feltételeket a VM biztosítja, erre a célra 500 millió forint áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetnek