A Gabonaszövetség sem vesz részt az agrárkamarai választáson

A Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége nem indul a februárban esedékes új agrárkamarai választáson, és más szervezet listáját sem támogatja - közölte az elnökség döntését követően a szövetség hétfőn.

GazdanetO. Horváth György2013. 01. 22. kedd2013. 01. 22.
A Gabonaszövetség sem vesz részt az agrárkamarai választáson

Tájékoztatásuk szerint a kamara létrehozásához kapcsolódó választási szabályzat nem ad lehetőséget arra, hogy szövetségük aktív részese legyen az alakuló szervezetnek, bár fontosnak tartják a szakmai alapú szervezet létrehozását, amely a most alakuló Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara lehetne. Közleményében a gabonaszövetség emlékeztet arra, hogy a választási szabályzat január 11-én vált publikussá, a felkészülést segítő előzetes tájékoztatást nem kapták meg, és kevés idő állt rendelkezésükre a választási listák állítására. A kamaráról szóló törvény biztosította lehetőségek között a szövetség szívesen együttműködik szakmai kérdésekben a kamarával - írja a gabonaszövetség.

A múlt héten a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya), illetve a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) közölte, hogy hasonló okok miatt nem vesz részt az új Nemzeti Agrárkamara megalakítását célzó agrárkamarai választáson.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek