Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Nem minden sört lehet eztán sörnek hívni! Új szabályok szerint ezentúl nevében is meg kell különböztetni a sörtől azokat a termékeket, amelyekhez az érlelést, szűrést követően annak ízét, illatát, színét, jellegét megváltoztató bármilyen anyagot hozzáadnak, és ezáltal lényegében egy új terméket hoznak létre.
A jövőben egy italt akkor lehet „sör”-nek hívni, ha az valóban csak sör és nem tartalmaz más kiegészítőket, íz, illat és színanyagokat. Ennek megfelelően azoknál a termékeknél, ahol ilyesmit használnak, a gyártónak a fogyasztó számára egyértelművé kell tennie, hogy a sör csupán a készítmény egyik alkotóeleme. Így lehet majd például: sörkeveréket, sörmixet, vagy sörtartalmú italt árulni.
A szakma képviselői azért látták indokoltnak a Magyar Élelmiszerkönyv 2-702 (régi szám: 2-96) számú, a sörökre vonatkozó irányelvének módosítását, mert az utóbbi időben több olyan termék is megjelent a piacon, amelyek az irányelv által szabályozott termékcsoportba nem sorolhatók.
Az irányelv módosításával egy időben jelent meg az MÉ 2-106 számú, a „Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sörök” irányelv. Ez a kifejezetten magasabb minőségi kategóriába sorolható, különleges sörökre vonatkozó szabályozás jelentősen korlátozza a felhasználható adalékanyagok számát, illetve meghatározza a magasabb minőségi elváráshoz tartozó beltartalmi értékeket, mint például a minimális eredeti extrakt- és alkoholtartalmat. Az irányelv azt is rögzíti, hogy a különleges minőségű söröket milyen csomagolásban lehet forgalmazni.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu