Most 56 ezer kiló dinnyét foglaltak le!

Szinte nem múlik el nap, hogy a hatóságok ne foglalnának le kisebb, vagy nagyobb tételben jelöletlen, azaz bizonytalan eredetű, vélhetően adócsalásra felhasználható dinnyeszállítmányokat. Most 56 tonnányi tételre akadtak, feljelentést követően.

GazdanetO. Horváth György2013. 08. 17. szombat2013. 08. 17.

Kép: Görögdinnye piros vörös sárga belü, nyári gyümölcs vitamin Fotó: Habik Csaba 2009 07 11

Most 56 ezer kiló dinnyét foglaltak le!
Görögdinnye piros vörös sárga belü, nyári gyümölcs vitamin Fotó: Habik Csaba 2009 07 11

Több mint 50 tonna jelöletlen görögdinnyét vontak ki a forgalomból az ellenőrök egy görögdinnye-felvásárló telepen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban. A hatóságok egy bejelentés alapján ellenőrizték szerdán reggel Balkányban a gabonaszárító üzem területén működő görögdinnye-felvásárló telepet.

A hatósági ellenőrzés ideje alatt a telepen zajlott a görögdinnye átvétele és csomagolása, és számos teherautó várakozott arra, hogy a rakományt leadhassa. Az ellenőrök megállapították, hogy a telepen 156 kartondobozban, összesen 56,16 tonna szállításra előkészített, jelöletlen késztermék volt. Ezen felül a Nébih munkatársai 5 kartondoboznyi, összesen 1,8 tonna görögdinnyénél találtak kézzel írott termelői kódot és csomagolási dátumot tartalmazó címkét. Az ellenőröknek bemutatott felvásárlási jegyek alapján a termékek nyomon követhetősége nem volt lehetséges, így ezeket a tételeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, és a hatóságok elrendelték a megsemmisítést.

Ezek is érdekelhetnek