Most elmondhatja, ha finanszírozási baja van!

Kérdőíves felmérés készül a mezőgazdasági alapanyag-termelők és élelmiszeripari vállalkozások finanszírozási nehézségeinek megismerésére - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

GazdanetO. Horváth György2014. 04. 27. vasárnap2014. 04. 27.
Most elmondhatja, ha finanszírozási baja van!

A kormányzati hírportálon pénteken közzétett tájékoztatás szerint az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) közreműködésével a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) indította el a kérdőíves felmérést. A felmérésben szerepelni kívánó cégek az AKI honlapján érhetik el a kérdőívet. Egy új támogatási eszköz bevezetését vizsgálják a vidékfejlesztési program keretében, amelyet a vissza nem térítendő támogatások mellett, azt kiegészítve vagy akár önállóan lehetne igényelni. Ez a banki finanszírozáshoz nem jutó mezőgazdasági alapanyag-termelők és élelmiszeripari vállalkozások számára nyújtana kiegészítő finanszírozást.
Az új támogatási forma pénzügyi eszköz lenne, amelyet alapvetően kedvezményes hitelként alakítanának ki. Annak érdekében, hogy az új támogatási eszköz megfelelően pótolja a banki finanszírozáshoz nem jutó termelők és élelmiszeripari vállalkozások finanszírozási igényeit, a szaktárca kéri az érdekelteket, válaszolják meg a finanszírozási nehézségeket és szükségleteket felmérő kérdőíveket az AKI honlapján.
 

Ezek is érdekelhetnek