Mérgez a francia csemegekukorica - mi megúsztuk

Mi megúsztuk, másoknak óvakodnia kell egy francia kukoricától! Ételmérgezés veszélye miatt Franciaországból származó csemegekukoricát vontak ki a forgalomból. A Suma Organic Sweetcorn nevű termékből Magyarországra is szállítottak, de nem került kereskedelmi forgalomba.

GazdanetO. Horváth György2016. 10. 15. szombat2016. 10. 15.
Mérgez a francia csemegekukorica - mi megúsztuk

A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerében (RASFF) értesült a Suma nagykereskedő vállalkozás saját márkás termékének önellenőrzést követő visszahívásáról. Az intézkedést a termék érzékszervi tulajdonságainak, ízének megváltozása tett indokolttá, és az, hogy a nem megfelelő hőkezelés és túltöltés miatt a Clostridium botulinum okozta ételmérgezés lehetősége állhat fenn. A bejelentést követően a Nébih felvette a kapcsolatot a termék magyarországi címzettjével, aki azt a tájékoztatást adta, hogy az érintett tételek még nem kerültek kereskedelmi forgalomba. Ennek ellenére a hivatal felhívja a figyelmet, hogy az alábbi azonosítókkal ellátott termékből senki sehol ne fogyasszon.

Termékadatok:
Márkajelzés: Suma
Termék neve: Organic Sweetcorn - organikus édes csemegekukorica
Kiszerelés: 340 g
Tételazonosítók: 9261 LS2D hh:mm 327 –x és 9261 LS2D hh:mm 328- x
(Az x 1-6-ig terjedő sorszámot, a hh:mm 00:00-23:59 időtartamot fed le. A tételazonosító a konzervdoboz tetején található meg.)
Minőségmegőrzési idő: 2019.08.31.
Forgalmazó: Suma Wholesale – Egyesült Királyság, Lowfields Business Park

Ezek is érdekelhetnek