Bő egy hét múlva lehet pályázni a rövid ellátási lánc támogatására

2017. június 6-tól beadható lesz a rövid ellátási lánc támogatásával kapcsolatos támogatás-kérelem. Az első értékelési határnap pedig egy hónapra rá lesz.

GazdanetO. Horváth György2017. 05. 30. kedd2017. 05. 30.

Kép: nashmarkt piac ausztria bécs bevásárlás karácsony kofa 2008 12 02 Fotó: Kállai Márton

Bő egy hét múlva lehet pályázni a rövid ellátási lánc támogatására
nashmarkt piac ausztria bécs bevásárlás karácsony kofa 2008 12 02 Fotó: Kállai Márton

Az "Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért" című (VP3-16.4.1-17) pályázati felhívás támogatási kérelmének benyújtása 2017. június 6-tól megkezdődik. A pályázat keretein belül lehetőség van konzorciumi formában vagy gazdasági társaság formában támogatási kérelem benyújtására. Feltétel, hogy legalább öt mezőgazdasági termelő és egy piacszervező szervezet együttműködése megvalósuljon.

A REL lehetőséget teremt az egy adott térségben élő élelmiszer-előállítók, -feldolgozók és -értékesítők közös tevékenységére. Olyan közösségi szerveződés, amely csökkenti a távolságot a fogyasztók és a termelők között. Az együttműködés lehetővé teszi a termékalap növelését, melynek köszönhetően nagyobb mennyiséget igénylő fogyasztók kiszolgálása is lehetséges. Egy olyan ellátási láncot jelent, amelyet kevés számú gazdasági szereplő alkot, akik elkötelezettek az együttműködés, a helyi gazdasági fejlesztés, valamint a termelők, feldolgozók és a fogyasztók közötti szoros földrajzi és társadalmi kapcsolatok iránt.

Az első értékelési határnap ideje 2017. július 6., az eddig beadott projekteket együttesen bírálják el. A pályázattal kapcsolatos részletek a felhívás szövegében megtalálhatók, mely ide kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetnek