Jó hír jött!

Újraindulhat a hazai sertéshús exportja Szingapúrba. A szingapúri Agro-Élelmiszer és Állategészségügyi Hatósággal (AVA) kötött megállapodásnak köszönhetően ismét lehetővé vált a magyar vállalatok számára a sertéshús és nem hőkezelt sertéshúskészítmények Szingapúrba történő kiszállítása.

GazdanetO. Horváth György2019. 01. 28. hétfő2019. 01. 28.

Kép: Kecskemét, 2011. február 14. Szappanos Albert állatorvos sertésektől vesz vért a kötelező szűrővizsgálatok elvégzéséhez. Fotó: Ujvári Sándor

Jó hír jött!
Kecskemét, 2011. február 14. Szappanos Albert állatorvos sertésektől vesz vért a kötelező szűrővizsgálatok elvégzéséhez. Fotó: Ujvári Sándor

Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, dr. Bognár Lajos országos főállatorvos az első hazai afrikai sertéspestis eset megjelenése óta tárgyalt szingapúri kollégájával a hazai sertéshús export újraindításáról. Idén januárban főállatorvosi látogatásra került sor a távol-keleti országba, melynek során hazánk szingapúri nagykövetségének támogatásával megszületett a regionalizációs megállapodás a kiszállításokhoz szükséges feltételekről.

A döntés eredményeképp az afrikai sertéspestis vaddisznóállományban történő előfordulása esetén már nem az egész ország, hanem csak a kitöréssel érintett, illetve a korlátozás alatti területek kerülnek tiltólistára a szingapúri kiszállítások során.

Ezek is érdekelhetnek