Ezek a kerti gépek egy háztartásból sem hiányozhatnak

Hirdetés – Egy nagyobb kertes ház esetében elengedhetetlen az, hogy annak udvarát rendszeresen ápoljuk és rendbe tartsuk, éppen ezért most felsoroljuk azokat a kerti gépeket, amik egy háztartásból sem hiányozhatnak.

GazdanetPR2021. 11. 30. kedd2021. 11. 30.
Ezek a kerti gépek egy háztartásból sem hiányozhatnak

Fűnyíró

Egy kisebb udvar esetében remekül jönnek azok a fűnyírók, amik könnyen használhatók, hiszen velük nagyon egyszerűen megkerülhetünk bármilyen akadályt, legyen az például bokor, fa vagy bármi egyéb, ami a kertünkbe található. Ezek mellett elmondhatjuk még róla, hogy kis méretének köszönhetően nagyon egyszerű és könnyű a használata, ráadásul ezeknél a gépeknél még a vállmagasságot is állíthatjuk, ami kifejezetten jól jöhet a fűnyírásnál.

Megemlíthetjük itt még a sokkal hagyományosabb típust is, ami a benzinmotoros verzió, elmondhatjuk rólunk, hogy régen rendkívül elterjedtek voltak ám szerencsére napjainkban inkább már az akkumulátoros vagy elektromos társaikat használják. Az utóbbi két fajta remek megoldás lehet napjainkban legyen szó bármekkora méretű kertről valamint használatunkkal is sokat tehetünk egy környezetbarátabb világért, ami napjainkban egyre jelentősebb dologgá vált.

Szegélynyíró

Szegélynyírókat azokon a szűk helyeken alkalmazhatunk leginkább, ahová fűnyíróval nem férnénk be. Remekül használhatjuk őket a fáink tövében, árkokban, szegélyek vagy esetleg virágaink mellett. Nagykert esetében mindenképp jó, ha rendelkezünk egy szegélynyíróval, hiszen rettenetesen idegesítő tud lenni, amikor lenyírjuk a füvet, mégis egy csomó hosszú fűszálat látunk a szűkebb nehezen elérhetőbb helyeken.

A szegélynyírók esetében a legtöbbször már elektromos és akkus kivitelekkel találkozhatunk, szerencsére ezeket egy kerti gép webáruházból könnyedén beszerezhetjük.

Láncfűrész

Nagyobb kertes házak esetében csakugyan elengedhetetlenek a láncfűrészek, hiszen remek megoldást nyújtanak összetettebb kerti munkák esetében is. Igényünk szerint itt is válogathatunk az akkumulátoros, benzines és elektromos típusok között is.

Számos láncfűrész esetében találhatunk olyan funkciókat, mint például egy beépített olajozó rendszer vagy a szerszám nélküli láncnak a feszítése, amik mind lehetővé teszik azt, hogy hatékonyan és könnyedén végezhessük munkánkat.

Sövényvágó

Abban az esetben, ha kertünk sövénnyel is rendelkezik elengedhetetlen, hogy annak ápolásához és karbantartásához beszerezzünk egy sövényvágót, legyen az elektromos vagy akár akkumulátoros kivitelben. Egy sövényvágót remekül használhatunk akár bokraink nyírására is valamint nagyon frappáns formákat is kialakíthatunk használatukkal, amik igazán feldobhatják udvarunkat.

Kapálógép

Egy kalapáló gép nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha füves területeket töltenénk fel, ágyásainkat készítenénk elő, növényeink ültetésénél valamint lyukak ásásánál lehet még jó. Ezen a területen találkozhatunk a benzinmotoros mellett elektromos verziókkal is, amik segítségével még környezetünknek sem ártunk használatuk közben.

Lombszívó

Egy lombszívó legfőképpen ősszel lehet a hasznunkra, hiszen ilyenkor könnyedén felszippanthatjuk használatával a lehullott leveleket nagyobb megerőltető munka nélkül. Lombszívók területén hatalmas a választék, találkozhatunk itt olyan géppel, ami nemcsak szív, de fúj is valamint olyan típusok is léteznek, amik szétaprítják a faleveleket szívás után, így azok kisebb helyet foglalnak majd.

Összegezve

Abban az esetben ha kertbirtokosok vagyunk mindenképp érdemes egy pár kerti gépet beszereznünk, többek között a lombszívó,kapálógép, sövényvágó, láncfűrész, szegélynyíró valamint fűnyíró az amiknek leginkább hasznukat vehetjük.

meta:

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy melyek azok a kertigépek, amik egy háztartásból sem hiányozhatnak, ha mindenre felkészülnénk.

Ezek is érdekelhetnek