Medallon Prémium gyomirtó megoldás – kapálás nélkül és derékfájásmentesen

Környezetünkben a kártevők és kórokozók mellett megjelennek a gyomok is, ezért már a kezdetektől fontos a rendszeres irtásuk.

GazdanetPR cikk2023. 06. 26. hétfő2023. 06. 26.

Kép: Farmer agronomist checking crops quality in the field.

Medallon Prémium gyomirtó megoldás – kapálás nélkül és derékfájásmentesen
Farmer agronomist checking crops quality in the field.

Gyümölcsösökben, vagy lakott területen, temetőkben, vízzel nem borított árokparton, kiskertben, de még a ház körül térkővel borított felületeken is találkozhatunk velük. A Medallon Prémium totális gyomirtó használata segít elkerülni a kapálást és a kapálás okozta derékfájást. Ez a készítmény a már kikelt gyomnövények zöld növényi részén felszívódva, majd innen a gyökérbe lejutva fejti ki gyomirtó hatását. (A talajból később kelő gyomokra nincs hatása). A tünetek 1-2 hét után jelentkeznek öregedésben, törpenövésben, levél és hajtásbarnulásban. A folyamat visszafordíthatatlan, a gyom elpusztul.

Prémium tudás: A totális gyomirtó szerek sokaságában a Medallon-Prémium kategóriának számít. Az egyedülálló formuláció, a hatóanyag mellett hozzáadott természetes tapadás fokozót és ionvédelmi rendszert is tartalmaz. Így a Medallon Prémium kiváló gyompusztító hatással bír valamennyi magrólkelő-évelő, széles, vagy keskenylevelű gyomnövényre azok lepermetezésekor. Őszi kijuttatáskor még a nádat is jól viszi.

A kezdetektől fontos a gyomok rendszeres irtása. Fotó: Syngenta Kft.

A kezelést követő 1 óra múlva hulló eső már nem csökkenti a szer hatékonyságát.

Fagypont feletti időjárásban is működik.

Elsodródás: Mivel a Medallon Prémium totális gyomirtó szer (nem szelektív!), elsodródása esetén más hasznos növényekben is kárt tehet. A kijuttatását ezért időzítsük lehetőleg szélcsendes időre. Biztonság képen használjunk védő tölcsért, vagy takarással védjük kultúrnövényeinket.

Felhasználás:

3 évesnél idősebb ültetvényben: szőlő, csonthéjas, almatermésűekben hajtásnövekedés kezdetéig használható.

Dózis: Lakott területek, kiskertek esetén – magról kelők ellen: 0,2-0,3 l/1000m2

- évelő gyomokra: 0,4-0,6 l/1000m2

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: előírás szerinti felhasználásnál nincs korlátozás.

A Medallon Prémium totális gyomirtó szer használata kimondottan jó választás, hiszen minden gyomnövény ellen hatékony, a nehezen irtható évelőket is beleértve. A Syngenta Kft. többek között ezzel a készítménnyel járul hozzá a professzionális kertápolás megoldásaihoz. A kis kiszerelésben is kapható Medallon Prémium-ot keresse a gazdaboltokban!

Ezek is érdekelhetnek