A világ egyik leghíresebb, ismertebb olasz eredetű ásványvízét kellett kivonni a forgalomból a minap, mert fogyasztásra alkalmatlan. Itthon is vehettünk ilyet.

Bűzös, undorító ízű ásványvíz került forgalomba - Vidd vissza!

Lakossági bejelentés alapján kezdték el vizsgálni az egyik leghíresebb ásványvizet. Az olaszországi eredetű vizet az Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó forgalmazza. Ez egy szénsavmentes ásványvíz változat- A hatóságok megkezdték a termék vizsgálatát, mert azt „gyógyszer illatúnak és ízűnek” érezték a fogyasztók. Az interneten rendelt termék laboratóriumi vizsgálata megerősítette az érzékszervi kifogást, több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz.

A magyar  élelmiszer-biztonsági hatóság, a NÉBIH vizsgálata is egyaránt kiterjedt a bejelentőnél fellelhető, valamint az olasz ásványvizet Magyarországra behozó, és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére. Az eljárás eredményeként a NÉBIH elrendelte az alábbi azonosítóval rendelkező, fogyasztásra alkalmatlan ásványvíz forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól történő visszahívását.

A visszahívott termék adatai: San Benedetto Naturale mineral water 0,5 liter, csomagolása: PET palack, gyártás ideje: 2018.01.10., minőségmegőrzési ideje: 2019.07.12. A kifogásolt tételben a laboratóriumi vizsgálat kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét nem mutatta ki, de fogyasztása nem javasolt. Aki a fenti adatokkal ellátott ásványvizet vásárolt, az vigye vissza a boltba, mert ott kötelező lesz visszaváltani.

Friss cikkek

Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
2023.03.24.
Lakihegyi csodatorony
Nekünk írták a dalt
Erdélyben is kell falugazdász
Gyógyító rezgések
Életadó értékek nyomában
Számvetés szürke fényekben
2023.03.17.
Egy este James Bonddal
Bakelitország rejtelmei
Sokkal több mint katona
„ÉLJEN A MAGYAR SZABADSÁG” címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM március 15-re
Nagy ugrás előtt a biogazdálkodás
Fel a farral!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.