Segítséget adva a gazdáknak, a Vidékfejlesztési Program iránytó hatósága közzétette azokat a vegyszereket, melyeket az agrárkörnyezet-gazdálkodási (AKG) támogatásban részesített területeken ebben az évben tilos használni.

Ezek az idei tiltott vegyszerek!

Az agrárkörnyezet-gazdálkodási támogatásban részesített területeken igencsak korlátozott azon növényvédő szerek száma, melyet ott fel lehet használni. Mivel minden évben változik a tiltott és engedélyezett szerek listája, azoknak is érdemes áttekinteni a táblázatot, akik már nagy rutinnal rendelkeznek e téren.

A Vidékfejlesztési Program irányító hatósága közzétette a nem alkalmazható növényvédő szerek körét – olvasható az agrárkamara internetes oldalán. Általános szabály, hogy a zöldítés során korlátozott növényvédő szer tiltott, ott az AKG-ban engedélyezett szereket sem szabad használni! Ahol a növényvédőszer-használat megengedett ott is figyelni kell arra, hogy mely hatóanyagok alkalmazása lehetséges, és esetileg mely korlátozásokkal. Az irányító hatóság minden év elején közzé teszi a nem alkalmazható növényvédő szerek listáját. A 2019-es évre vonatkozó lista ide kattintva érhető el.

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.