Környezetünkben a kártevők és kórokozók mellett megjelennek a gyomok is, ezért már a kezdetektől fontos a rendszeres irtásuk. Gyümölcsösökben vagy lakott területen, temetőkben, vízzel nem borított árokparton, kiskertben, de még a ház körül térkővel borított felületeken is találkozhatunk velük.

Medallon Premium-mal nincs több kapálás

A MEDALLON PRÉMIUM totális gyomirtó használata segít elkerülni a kapálást és a kapálás okozta derékfájást. Ez a készítmény a már kikelt gyomnövények zöld növényi részén felszívódva, majd innen a gyökérbe lejutva fejti ki gyomirtó hatását. (A talajból később kelő gyomokra nincs hatása). A tünetek 1-2 hét után jelentkeznek öregedésben, törpe növésben, levél- és hajtásbarnulásban. A folyamat visszafordíthatatlan, a gyom elpusztul.

Prémium tudás:
A totális gyomirtó szerek sokaságában a Medallon Prémium kategóriának számít. Az egyedülálló formuláció a hatóanyag mellett hozzáadott természetes tapadásfokozót és ionvédelmi rendszert is tartalmaz. Így a Medallon Prémium kiváló gyompusztító hatással bír valamennyi magról kelő-évelő, széles, vagy keskenylevelű gyomnövényre azok lepermetezésekor. Őszi kijuttatáskor még a nádat is jól viszi. A kezelést követő 1 óra múlva hulló eső már nem csökkenti a szer hatékonyságát. Fagypont feletti időjárás esetén is hatékony.

Kép forrása: Shutterstock

Elsodródás:
Mivel a Medallon Prémium totális gyomirtó szer (nem szelektív!), elsodródása esetén más hasznos növényekben is kárt tehet. A kijuttatását ezért időzítsük lehetőleg szélcsendes időre. Biztonság képen használjunk védő tölcsért, vagy takarással védjük kultúrnövényeinket.

Felhasználás:
3 évesnél idősebb ültetvényben: szőlő, csonthéjas, almatermésűekben hajtásnövekedés kezdetéig használható.

Dózis: Lakott területek, kiskertek esetén

magról kelők ellen: 0,2-0,3 l/1000m 2
évelő gyomokra: 0,4-0,6 l/1000m 2
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: előírás szerinti felhasználásnál nincs korlátozás.

A Medallon Prémium totális gyomirtó szer használata kimondottan jó választás, hiszen minden gyomnövény ellen hatékony, a nehezen irtható évelőket is beleértve. A Syngenta Kft. többek között ezzel a készítménnyel járul hozzá a professzionális kertápolás megoldásaihoz. A kis kiszerelésben is kapható Medallon Prémium-ot keresse a gazdaboltokban. Szabadon megvásárolható készítmény.

Hozzászólások

Friss cikkek

Ázott karton
Nincs megállás
Súlyosan beteg gyerekek üzennek barátaiknak Mikulásra
A gól a labdától is függ?
Mindannyiunk életét érintő döntéseket befolyásolhat az idei népszámlálás
Ha jót adunk, jót kapunk
Cserépedények hazája
Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
Két és fél évezred csodája: a szőnyeg
2022.12.02.
A hallgatag zseni titkai
Tücskök és hangyák
Aranyhomok Oázissal
Évforduló északon
Beszédes királyi gének
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.