A lúd- és kacsatenyésztők számára létfontos­ságú lesz az új támogatási forma, különös tekintettel a madárinfluenza elleni védekezésre.

Segítség a baromfisoknak

Hathatós megoldást ígér a baromfiágazati problémák mérséklésére az a terv, hogy ez év októberétől 13 milliárd forintos új állatjóléti támogatás bevezetését tervezi az agrártárca. Ezt Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára jelentette be a Baromfi Termék Tanács minap megtartott tisztújító küldöttgyűlésén.

Az államtitkár arról is számot adott, hogy a baromfiszektor az uniós válságcsomag Magyarországra jutó részéből jelentős forrásokat kaphat. Biztató az is, hogy a mezőgazdaság jövőjét elsősorban nem a jövedelempótló támogatásokra, hanem a korszerűsítésekre és a beruházásokra lehet alapozni az új Stratégiai Terv szerint. Igaz, ezt Brüsszel még nem hagyta jóvá, de a tárgyalások folynak, és a nyár végére eldőlhet, milyen konkrét támogatási formákat alkalmazhat hazánk a 2027-ig tartó uniós költségvetési ciklus során.

Az biztos, hogy a magyar társfinanszírozás 85 százalékra emelésével óriási összeg áll rendelkezésre.
A vidékfejlesztési támogatások többsége a következő években is fejlesztési forrás lesz, és ebből nem csak a mezőgazdaság, de az élelmiszer- és feldolgozóipar is számottevő hányadra számíthat.

Hozzászólások

Friss cikkek

Derék emberek városa
Összekötve, örökre
Vesztesek háborúja
Oktatás családias légkörben
Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
2023.02.03.
Aludna végre egy jót?
Piroska és a juhászok
Konténerek vízen és szárazföldön
Mivel horgássz hideg vízben? – Ellenállhatatlan hideg vízi aromák
A Szabad Föld az AGROmashEXPO vendége volt
2023.01.27.
Használjuk a hideget
Ne várjon, amíg késő lesz!
Szerdától látogatható 41. AgromashExpo és AgrárgépShow
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.