Zsuzsi asztala címmel különleges agrárműsort indít a HírTV

Az Agrárminisztérium közreműködésével valósul meg a HírTV legújabb, a magyar agráriummal foglalkozó magazinműsora. A Zsuzsi asztala címmel debütáló programban György-Horváth Zsuzsa műsorvezető mutatja be a nézőknek a vidéki élet szépségeit, az agrárszakma rejtelmeit, illetve azt az utat, amelyen keresztül egy-egy termék élelmiszerként az asztalra kerül.

GazdanetHír tv2022. 03. 25. péntek2022. 03. 25.
Zsuzsi asztala címmel különleges agrárműsort indít a HírTV

A HírTV programkínálatában minden szombaton jelentkező vidékjáró magazinműsorban érdekes és izgalmas formában, a műsorvezető szemüvegén keresztül tekinthetnek be a tévénézők a hazai agrárkulturális életbe, az agrárszakmában dolgozó jeles szakemberek tevékenységébe és mindennapi életébe, illetve azokba a folyamatokba, melyek során a nap mint nap fogyasztott termékek elkészülnek. A műsorban ezen felül kirajzolódnak az egyes gazdák életútjai, sikereik és nehézségeik.

György-Horváth Zsuzsa műsorvezető különböző vidéki gazdaságokba látogat el, ahol nemcsak megfigyeli a munkafolyamatokat és beszélget a gazdákkal, hanem maga is részt vesz a különféle termékek előállításában, ezzel is közelebb hozva a nézőket a vidéki élet, az agrárium lenyűgöző világához.

„A műsor készítésével az a célunk, hogy más köntösbe bújtassuk az agrártémákat, mint amire az emberek asszociálnak, ha meghallják azt, hogy agrárműsor! A magyar vidék tele van izgalmasabbnál izgalmasabb történetekkel és emberekkel. Úgy szeretnénk bemutatni egy-egy területet, hogy a néző azt érezze a képernyő előtt ülve, hogy ő is szívesen kipróbálná az adott mezőgazdasági munkát.” – nyilatkozta a műsor háziasszonya.

A Zsuzsi asztalán terítékként megjelennek a hazai tájegységek híres zöldségei, gyümölcsei, de a tévénézők betekintést nyerhetnek többek között a tej-, vaj-, kenyérkészítés vagy borászkodás tudományába is. „Itt nem feltétlenül az lesz a lényeg hogy mi, hanem hogy honnan és hogyan kerül az asztalra!” – folytatta a műsorvezető.

„Izgatottan várjuk legújabb műsorunk premierjét, hiszen formabontó eszközökkel szeretnénk megmutatni a nézőknek azt a világot, ami az utóbbi időben ugrásszerű fejlődésnek indult magyar agráriumot jellemzi. A műsor újszerű formátuma garancia arra, hogy a közönség egy igazán izgalmas és emberközeli módon ismerkedjen meg a magyar gazdákkal és a világszínvonalú termékeikkel. Ezen felül pedig azt is megmutatjuk, hogy mekkora fejlődésen mentek keresztül a vidéki gazdaságok, ezáltal mennyire vibrálóvá, értékessé és sokoldalúvá vált a vidéki élet Magyarországon.” – mondta el Gajdics Ottó, a Hír TV tartalmi igazgatója.

Az új műsor minden szombaton 13 órakor lesz látható a HírTV-n, az első adás március 26-án érkezik a képernyőkre.