Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A legtöbb vendéglátósnak nincs elég embere arra, hogy a tiltakozásuk ellenére augusztus 1-jétől életbe lépő új, úgynevezett standolási rendeletnek eleget tegyen.
Ez ugyanis kimondja, hogy minden szeszes italt árusító kocsmában, büfében, étteremben a zárás után napi leltárt kell készíteni arról, hogy melyik alkoholféleségből mennyi fogyott, a nyilvántartásban fel kel tüntetni az ital szállítóját, a beszerzés telephelyét, a bontatlan és bontott készleteket és a kimérő edényben tárolt mennyiséget is. A kocsmárosok szerint mindez körülbelül egy óra többletmunkát jelent számukra.Már az is rémálom a vendéglátóipar számára, hogy az európai uniós előírások miatt naponta kell nyilvántartást vezetni a használt tisztítószerekről, de szigorú higiéniás adminisztrációt is jegyzőkönyvezni kell. Sok helyen még a szabályokkal sincsenek tisztában, annak ellenére, hogy az új rendszer alig két hét múlva indul. Sok helyen viszont már régóta vezetnek napi nyilvántartást: a tulajdonosok ebből láthatják, hogy nem csapják-e be alkalmazottai az italmérés közben.A szigorú rendelettel az adóhatóság és a pénzügyőrök a feketén beszerzett italok forgalmazását próbálják megakadályozni. Ezt igazolják azok a vélemények is, miszerint csak azoknak nem tetszik az új rendszer, akik nem hivatalos úton szerzik be az alkoholtartalmú italokat. Az ivókban főként a röviditalokkal és a borokkal ügyeskednek a vendéglátósok. Az intézkedésből arra következtethetünk, hogy az évekkel ezelőtt bevezetett italzárjegy nem véd a csalásoktól. Bevett fogás például, hogy a legálisan, számlára vásárolt italos palackokat újratöltik a kocsmárosok feketén beszerzett italokkal.A nem, vagy nem megfelelően vezetett nyilvántartás miatt akár félmillió forintos büntetést is kiszabhat a vámhatóság.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu