Eladó baromfi-feldolgozók

A Bábolna Rt. tervezett privatizációja máris vihart kavart, hiszen bejelentették, hogy értékesítik a kecskeméti és a békéscsabai baromfi-feldolgozó üzemet.

Hazai életPethes József2004. 08. 06. péntek2004. 08. 06.
Eladó baromfi-feldolgozók

 Velez Zoltán, a részvénytársaság igazgatóságának elnöke zárt ülésen ismertette a békéscsabai üzem dolgozóival a privatizácós elképzeléseket. Eszerint hamarosan meghirdetik a feldolgozó eladását vagy bérbeadását, és ha egy hónapig nem érkezik ajánlat, akkor azonnal bezárják az üzemet.

Az ügy nagy vihart kavart a városban, hiszen ezerkétszáz ember munkahelye került veszélybe. A Békés megyei SZDSZ-szervezet elnöke szerint gond lehet az üzem eladásával vagy bérbeadásával, abból ítélve, hogy a Bábolna Rt. vezetői a békéscsabai baromfi-feldolgozó üzem egy megközelítőleg háromszázmillió forintot érő gépsorát értékének a tíz százalékáért adták el. Nagy Béla szerint ez olyan művelet volt, mintha egy eladásra szánt gépkocsiból kiszerelnék annak lelkét, a motort. Az eladott gépsor miatt veszteségessé válhat a baromfivágás, így pedig senkinek nem kell az üzem, gondolják a megyeszékhelyen. Emiatt utcára kerülhet ezerkétszáz ember, és a vállalat felszámolását megsínylik majd a beszállítók is.

A Bábolna Rt. nyereségesen működő egységeiből egyébként új társaságot hoznak létre. A Bábolna Élelmiszer-ipari Rt. többek között magába foglalja majd a Takarmányipari Kft.-t, a Baromfitenyésztő Farm Kft.-t, a Pannon Baromfi Kft.-t, az Esca Hústermék-előállító Kft.-t és a nagyigmándi hűtőházat. Az eredményesen működő cég vonzó lehet a befektetőknek.

Ezek is érdekelhetnek