Hamisított polgármesteri aláírások

A húsz település által alapított Dél-Békési Terület- és Humánerőforrás-fejlesztő Közhasznú Társaságnál visszaélésekre bukkant a rendőrség. A társaság alapító okiratát három polgármester meghamisított aláírásával adták be cégbírósági bejegyzésre.

Hazai életMolnár Lajos2004. 11. 05. péntek2004. 11. 05.
Hamisított polgármesteri aláírások


A létrehívott vizsgálóbizottság megállapította, hogy az egyesület elnöke, Szarvas Attila, Mezőkovácsháza polgármestere gondatlanul vezette az egyesületet, ezért őt és az elnökséget visszahívták megbízatásából - jelentette be Karsai József országgyűlési képviselő, a bizottság elnöke. A rendelkezésre álló dokumentumok alapján nyilvánvaló, hogy az elnök több esetben meghatalmazás nélkül döntött.
A kistérségi tanácsülés alkalmával a polgármesterek fölvetették, hogy hiányosak az iratok. A bizottság megpróbálta előkeríteni őket. A mezőkovácsházi polgármesteri hivatalban az egyesület iktatókönyvét üresen találták. Szarvas Attila megbízása alapján felkeresték az egyesület ügyvédi irodáját, de ott csak az Informatikai Minisztériummal folytatott levelezést találták meg. A bizottság megállapította továbbá, egy gazdasági szakértőnek 1,8 millió forintot fizetett ki úgy, hogy a dokumentumokból nem derül ki, végzett-e bármilyen munkát. Hasonló módon fizetett ki az önkormányzati civil szervezet egy mezőkovácsházi betéti társaságnak 280 ezer forint irodabérletet. A három polgármester közokirat-hamisítás miatt feljelentést tett.
Szerettük volna megszólaltatni Szarvas Attilát is: a hivatal titkárságán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy beteg. Mobiltelefonja üzenetrögzítőjén meghagytuk, hívjon vissza bennünket, de jelentkezésére hiába vártunk.

Ezek is érdekelhetnek