Szösziönérzet

Reggel nyolckor még szakadt az eső, sebaj, gondolhattuk, ilyenkor jön jól a dry wetter taft, ami - ugye - még Londonban, szakadó esőben is tartja a frizurát. A szőke nők úgy érzik, hátrányban vannak.

Hazai életTörök Monika2004. 11. 26. péntek2004. 11. 26.
Szösziönérzet


A Szőke Nők Mozgalma a Hátrányos Megkülönböztetés Ellen tagjai úgy vélik: "Mi, szőke nők mindennap szembesülünk az előítéletekkel! Lépten-nyomon tapasztalhatjuk, hogy hajszínünk miatt csupán csökkent értelmi képességű, lekezelhető embereknek tartanak bennünket! Lépten-nyomon azokat az igazságtalan és megalázó vicceket hallhatjuk, melyek erősítik a szőke nőkről élő beidegződéseket Magyarországon!"
Tíz órakor az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium előtt körülbelül húsz szőke leányzó tiltakozott amiatt, hogy hajszínük miatt kétségbe vonják értelmi képességüket. Petíciót adtak át a szakminiszternek, majd átvonultak egy közelmúltban nyílt étteremhez, amely reklámkampányában kigúnyolta a szőke nőket, de értesülések szerint csakis szőke lányokat alkalmaz pincérnőként.
A szőke amazonoknál csak az újságírók, fotósok, no és a kivezényelt rendőri erők voltak többen. Utóbbiakról kiderült, jelenlétük mértéke egyáltalán nem volt túlzott. A demonstrálók az új szórakozóhely előtt ismét ismertették álláspontjukat, majd felkiabáltak a szórakozóhely tulajdonosának, hogy jöjjön ki. Amikor nyílt az ajtó, elszabadultak az indulatok. Egy e célra vásárolt torta landolt ugyanis a gyanútlanul kilépő férfi arcán. Elképzelhető, hogy a jelenet előre megrendezett volt, ugyanis a habbal borított úrnak a szeme sem rebbent, úriemberhez méltóan biztosította az egybegyűlteket arról, hogy szó sincs semmiféle diszkriminációról. Ám ha a jelen lévő szőke hölgyek mégis sérelmezik a vendéglátóegység nevét és üzletpolitikáját, ellentételezésül valamennyiüket vendégül látják szombaton egy koktélra.
A rendőri erők elérkezettnek látták az időt arra, hogy közbelépjenek szándékos rongálás miatt, s igazoltatni próbálták a demonstrálókat. "Ugye van valakinél személyi?" - hangzott a rimánkodó rendőri kérdés. Ezzel úgy nagyjából véget is ért volna a demonstráció, amikor az utca túloldaláról egy legkevésbé sem ápolt külsejű úr is megosztotta velünk véleményét: "Menjetek inkább dolgozni!"
Újra felizzott a hangulat, s a hatósági erők - kínjukban - nekiálltak őt is igazoltatni.

Ezek is érdekelhetnek