Bugyihíradó

Hirtelenében népszerű lett egy miskolci kábeltelevíziós program, melyben csinos lányok fehérneműben olvassák a híreket.

Hazai életKeresztény Gabriella2005. 01. 07. péntek2005. 01. 07.
Bugyihíradó


Hivatalos elnevezése ugyan Meztelen hírek, valójában igazi meztelenkedésről szó sincs. A bemondónak jelentkező, javarészt egyetemistákból és főiskolásokból álló miskolci, nyíregyházi és debreceni lányok csupán lenge öltözékben, csábos fehérneműben olvasnak híreket. Az ötlet gazdája egy szlovák üzletember, aki nemrég sugárzási jogot vásárolt a miskolci kábelcsatornán. A férfi számítása, miszerint minél kevesebb ruha fedi a bemondók testét, annál nagyobb lesz a műsor nézettsége, kétségtelenül bevált, találmánya viszont korántsem új. Orosz, kanadai és hongkongi tévécsatornák már évekkel ezelőtt többször is próbálkoztak azzal, hogy műsoraik nézettségét pucér vagy csaknem mezítelen hölgyek látványával növeljék. Ehhez képest az újmódi, férfiak és nők körében egyaránt "érdekesnek, jópofának, nem botrányosnak" tartott miskolci híradó pusztán szelíd, szalonképes változata az említett külföldi televíziós szándéknak.
Az ötlet egyébként annyiban mégis eredeti, hogy a lenge öltözékű hírközlés voltaképpen eszköze is volt egy december végéig tartó versenynek, amelynek során végül a nézők szavazatai döntötték el: ki a legrokonszenvesebb a kegyeikért versengő ifjú bemondó hölgyek közül. A fehérneműt forgalmazó cégek reklámozását is célul kitűző műsorra tizennyolc év feletti lányok jelentkezhettek, akik nem titkolták azon reményüket, hogy a rendhagyó műsorban szerzett rutinnal talán valamelyik országos tévécsatornához is bekerülhetnek. Kiválasztásukkor nemcsak a küllem számított: bájaik, idomaik mellett hangszínüket, artikulációjukat és meggyőzőképességüket is figyelembe vették, amellyel a legkellemetlenebb híreket is elfogadtatják a nézőkkel.
Csipkés kombinéban persze, a lényegről terelve el a figyelmünket, valószínűleg jóval könnyebb a dolguk, mint az országos csatornák talpig kosztümös bemondó hölgyeinek, amint éppen a legújabb áremelésekről, halálos közúti balesetekről vagy terrorcselekményekről szóló információkat közlik velünk.