Szaloncukor-történet

Szaloncukor 78 ezerért. Baranya megyében 78 ezer forintra büntette az állat-egészségügyi állomás azt a budapesti céget, amely forgalomba hozta a kólibaktériummal fertőzött szaloncukrot. Baranyában 41 kilogrammot találtak az ünnepek előtt a baktériummal fertőzött édességből, a bírságot ennek megfelelően szabták ki.

Hazai élet2006. 01. 06. péntek2006. 01. 06.
Szaloncukor-történet

A kólibaktérium mértéke a szaloncukorban a megengedhető határérték fölött, de az egészségügyi határ alatt volt. Ez azt jelenti, csak olyan nagy mennyiségben elfogyasztva okozhatna ez a termék tüneteket, amennyi bekebelezésére sem egy gyermek, sem egy felnőtt nem képes. Megbetegedést sehonnan nem jelentettek.
A Bonbonetti Kereskedelmi Kft. az óév utolsó előtti napján cáfolta, hogy a cég hozta volna forgalomba a fertőzött szaloncukrot. A kft. közleménye szerint az ÁNTSZ által kifogásolt szaloncukornak ugyanabból a gyártásból származó ellenmintáját eljuttatták egy független, akkreditált laboratóriumhoz, melynek vizsgálata negatív eredményt hozott. Vagyis azt állapította meg, hogy a szaloncukor nem tartalmaz kólibaktériumot.

Ezek is érdekelhetnek