Borsos a debreceni parkolás

Hazai életBalogh Mária2007. 03. 23. péntek2007. 03. 23.
Borsos a debreceni parkolás

Utóbb a helyi szombati napilapban megjelent a DKV Zrt. - hiányos, pontatlan - közleménye arról, hogy mely utcákban kell majd fizetni a parkolásért. Az csak a szélvédőkön hagyott felszólító, büntetéskirovó levelekből derült ki, hogy akkor is be kell dobálni óránként a 120-200 forintot, ha az ember épp ott lakik, ahol a vadonatúj "pénznyelő" automatákat elhelyezték. Nincs kivétel, nincs felmentés, nincs kedvezmény?! Azoknak a társasházi lakóközösségeknek sem, amelyeknek saját tulajdonú parkolóhelyeik vannak... vagy, ki tudja, csak voltak?
A verőfényes hétfő reggelen a gyanútlan autótulajdonosok munkába, iskolába vagy épp orvoshoz sietve márciusi Mikulás-csomagot találtak a szélvédőjükön. Úgy festettek a debreceni lakótelepi parkolók, mint a vörös zászlóval bevont Kreml hajdanában.
A rászedett állampolgárok egymást jó tanácsokkal megsegítve tanulták ki, hová kell fordulniuk a pótdíj rendezése végett - a DKV Zrt. rövid közleményében elfelejtette közhírré tenni, hogy mi is a gyanútlan lakó teendője, ha el akarja kerülni a borsos büntetést. Egymástól tudták meg azt is, hogy kedvezményes áron, közel tízezer forintért vásárolhatnak éves bérletet a lakótelepen élők. Csakhogy aki vállalkozásának telephelyét az állandó lakcímére jelentette be, jókora árat fizet: kettőszázezer forint az éves parkolóbérlet díja.
Mi mást tehetne a csőbe húzott ember, mint hogy fizet, s felragasztja a parkolási engedélyül szolgáló matricát szélvédője belső falára.

Ezek is érdekelhetnek