Pápai méretek

Pápán a kontinens egyik legnagyobb logisztikai központjának építése kezdődhet meg. A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban aláírták azt a megállapodást, miszerint 900 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást kap a német–izraeli Európai Divat Kft. az összesen 13 milliárdosra tervezett beruházásához.

Hazai életTancsa Judit2007. 08. 17. péntek2007. 08. 17.
Pápai méretek

A társaság 16 hektárnyi területen kíván építkezni a Pápai Ipari Parkban. A központ hatszáz új munkahelyet teremt, alkalmazottainak egynegyede felsőfokú végzettségű lesz. A teljes központ 2008 decemberére készülhet el, a csarnokot idén szeptemberben kezdik el építeni, s öt hónap alatt befejezik. A beruházás magában foglal a logisztikai központon kívül egy ötvenszobás szállodát, benzinkutat, valamint a második ütemben terveznek egy 35-40 üzletes áruházat.
A beruházó cég indiai és kínai alapanyagokból Ukrajnában, Romániában és Bulgáriában varrat ruházati termékeket, elsősorban öltönyöket és kosztümöket, ezek befejezési munkálatait – tisztázás, vasalás, csomagolás – végzik majd az új központban. Az itt elkészült termékeket javarészt Németországban értékesítik majd. A tervek szerint a kft. éves forgalma meghaladhatja akár a 800 millió dollárt is.

Ezek is érdekelhetnek