Most éri meg igazán belépni az egészségpénztárba: közel évi 150 ezer forint a tét!

Szívesen növelnéd megtakarításod akár évi 150 ezer forinttal, és mindezt kockázatmentesen? Akkor ideje csatlakozni az OTP Egészségpénztárhoz, mellyel 20%-os adó-visszatérítés igényelhető a befizetett összeg után. Ráadásul ezt most mindössze 2 ezer forintért megteheted, hiszen az OTP Egészségpénztár most elengedi az új tagok számára az egyszeri kártyadíjat. Tudd meg, hogyan spórolhatsz jelentős összeget kiadásaidon!

Hazai élet2024. 02. 12. hétfő2024. 02. 12.

Fotó: free

Fotó: free

Miért ne halogasd tovább az OTP Egészségpénztárba való belépést?

Az egészségpénztár egy olyan megtakarítási lehetőség, amellyel mindenféle kockázat nélkül növelheted a megtakarításaid. Segítségével évente akár 150 ezer forint plusz forrásra tehetsz szert, amellyel fedezhetőek egészségügyi, gyermekvállalási, megélhetési, gondozási és akár egészségbiztosítási kiadások is. Mutatjuk, hogyan működik!

1. Ahhoz, hogy élvezhesd ezeket az előnyöket, nincs szükség másra, mint belépni az OTP Egészségpénztárba, amelyet akár online is megtehetsz néhány egyszerű lépéssel.

2. A gyors és egyszerű csatlakozási folyamatot követően postai úton megkapod az OTP Egészségpénztári kártyát, amely díjmentes egy aktuális akció keretében. Így mindössze a belépési díjat (2 ezer forint) szükséges kifizetni. Ehhez használd a SZABFOLD kódot a belépési felületen/űrlapon. (Érvényes: 2024. március 31-ig.)

3. Ezt követően a befizetésre három lehetőség áll rendelkezésre:

                        a. Munkáltatói hozzájárulás: Számos munkaadó lehetőséget ad a cafeteria egészségpénztári számlára történő kifizetésére. Ezzel a módszerrel tovább növelhető az elérhető forrás.

                        b. Egyéni befizetés: Munkavállalóként dönthetsz úgy, hogy egyénileg is hozzájárulsz az egészségpénztári egyenlegedhez, legyen az rendszeres vagy alkalmi utalás vagy akár pénztári befizetés az egészségpénztári számládra.

                        c. Kártyaösszekötés - automatikus levonás bankkártyáról: Egészségpénztári tagság sosem volt ilyen egyszerű, hiszen az egészségpénztári kártyával történő vásárláskor automatikusan a bankszámláról kerül levonásra az összeg, amennyiben előzőleg összekapcsoljuk a bankkártyával az OTP Egészségpénztári kártyát. Így nem szükséges előre feltölteni az egészségpénztári számlát, mégis azonnal tudod használni, amint szükség van rá. És amit érdemes észben tartani: a későbbi adó-visszatérítés miatt fontos, hogy ez a fajta megoldás is befizetésnek minősül.

4. Fedezd elszámolható kiadásaidat az OTP Egészségpénztár segítségével! Az elérhető adó-visszatérítés maximális összege 150 ezer forint, melyhez évi 750 ezer forintnyi befizetésre van szükség. Fontos, hogy erre csak akkor vagy jogosult, ha van személyi jövedelemadó (SZJA) befizetésed az adott évben és nincs ezer forintnál nagyobb adótartozásod.

5. Jelöld meg az adóbevallásban, hogy a visszatérítést az OTP Egészségpénztári számládra kéred.

6. A következő évben megkapod az adó-visszatérítést befizetéseid után az egészségpénztári számládra, amelyet rögvest fel is használhatsz.

Az előnyök nem állnak meg itt, hiszen, ha a háztartásban többen is egészségpénztári tagok, akkor az elérhető össz adó-visszatérítés még magasabb lehet, pénztártagonként 150 ezer forint. Ráadásul még társkártya is igényelhető a hozzátartozóknak, ha azt szeretnénk, hogy az egészségpénztári előnyöket ők is a lehető legegyszerűbben élvezzék.

Hogyan aknázhatod ki maximálisan az egészségpénztárban rejlő lehetőségeket

Az OTP Egészségpénztári kártyát több ezer szolgáltatóhely fogadja el az ország egész területén. Számtalan termék és szolgáltatás elszámolható az egészségpénztári számlán található összegből. A következőkben egy példán keresztül demonstráljuk, milyen előnyökkel járhat a tagság.

  • Áron pályakezdő marketing szakember, aki megfogadta, hogy egészségesebb életvitelt szeretne folytatni. Alaposan megtervezte a szükséges változtatásokat, így tudja, hogy el kell mennie egy általános orvosi szűrővizsgálatra, ideje elkezdeni rendszeresen mozogni és új életvitelre van szükség. Költségeket tekintve ez összesen 750 ezer forintba fog neki kerülni:

           - Orvosi szűrővizsgálatok: 320 ezer forint

           - Okosóra: 250 ezer forint

           - Rendszeres gyógymasszázs: 180 ezer forint

  • Áron szereti az egyszerű megoldásokat, ezért nem kérdés számára, hogy a bankkártyájával összekapcsolja az OTP Egészségpénztári kártyáját, hiszen így nem szükséges azzal foglalkozni, hogy legyen mindig elegendő egyenleg az egészségpénztári számlán.
  • A 750 ezer forintnyi befizetés után jogosult lett Áron a maximális összegű, 150 ezer forintnyi adó-visszatérítésre. Az adóbevallásában kéri, hogy az OTP Egészségpénztári egyenlegére kerüljön átutalásra ez az összeg. (A befizetést terheli ugyan levonás, ennek ellenére bőven megérte Áronnak a tagság a jelentős adó-visszatérítés miatt.)
  • A következő év elején Áron OTP Egészségpénztári számlájára meg is érkezik a 150 ezer forint, amelyet akár azonnal fel is használhat.
 

Most igazán megéri az OTP Egészségpénztárba belépni

Nem érdemes várni a csatlakozással, hiszen az OTP Egészségpénztár egy akció keretében 2024. március 31-ig díjmentessé teszi az új tagok számára az egészségpénztári kártya egyszeri költségét, amely 3 évre 2900 forint. Így mindössze 2 ezer forintot szükséges fizetni belépési díjként, ahhoz, hogy csatlakozz és élvezd az egészségpénztári tagság előnyeit. A kedvezmény igénybevételéhez használd a SZABFOLD kuponkódot regisztrációkor.

Próbáld ki a kártyaösszekötés funkciót, és nyerj 100 ezer vagy akár 500 ezer forintot!

Túl azon, hogy a kártyaösszekötés funkció leveszi a rendszeres egészségpénztári befizetés terhét a válladról, most akár jelentős összeget is nyerhetsz használatával. Hogy mit kell ehhez tenni? Íme!

1. Első lépésként kösd össze az OTP Egészségkártyádat a bankkártyáddal 2024. november 30-ig.

2. Ezt követően vásárolj az összekötött OTP Egészségpénztár kártyával minimum 5 ezer forint értékben 2024. február 1. és november 30. között. Ez azt jelenti, hogy a fizetendő összeg legalább 5 ezer forinttal kell meghaladja az egészségpénztári egyenleged, hiszen ilyenkor valósul meg az, hogy a bankkártyádról finanszírozod azt az összeget, amit egyébként az egészségpénztári egyenleged nem fedezne.

3. Végül pedig regisztrálj „A nyerő funkció, ami összeköt!” nyereményjátékra!

Ezt követően részt vehetsz a havi rendszerességű nyeremény sorsoláson, melynek mértéke: 1 * 100 ezer forint és 1 * 50 ezer forint, melyet a nyertes a bankszámlára történő átutalással kap meg.

Ha 2024. február 1. és november 30. között összesen minimum 300 ezer forint értékben vásárolsz az összekötött OTP Egészségkártyáddal, akkor a játék végén ráadásul részt vehetsz az extra fődíj sorsoláson is, ahol kereken 500 ezer forint talál gazdára, amit szintén a bankszámládra való átutalással kapsz meg, ha te vagy a szerencsés. Ne feledd, a minimum 300 ezer forintos költésnél szintén csak azok a vásárlások számítanak, ahol az összekötött bankkártyáddal fedezed ezt a minimum 300 ezer forintot, nem pedig az egészségpénztári számládon lévő egyenlegből.

 

 

Ezek is érdekelhetnek