Színe-java a gépeknek

Megjelent az a gépkatalógus, amely a jövő évi agrártámogatások elnyeréséhez szükséges pályázatok készítőinek is támpontot ad a támogatással megvásárolható gépek, eszközök kiválasztásához. Nyomtatott, illetve CD-változatának elkészítésére a gödöllői Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) kapott megbízást. A gyűjtemény kiadásával az a cél, hogy elősegítsék a benyújtott pályázatok szakszerű elbírálását, és kellő támpontokat szolgáltassanak a 2006-os pályázatok készítőinek.

Házunk tájaPethes József2005. 11. 11. péntek2005. 11. 11.
Színe-java a gépeknek

Az AVOP-hatóság döntése alapján a minisztérium, illetve a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által a jövőben nemzeti, illetve az uniós forrásból meghirdetett pályázatain elsősorban a jegyzékbe vett gépek részesíthetők támogatásban. (A könyvben nem szereplő gépek vásárlói is kaphatnak támogatást, ilyen esetben azonban a pályázóknak szakvéleményt kell kérniük a kiválasztott eszközökről az intézettől.) A több ezer gép, géptípus és változataik adatait tartalmazó kiadvány döntően a mezőgazdasági gépek hazai gyártóinak és forgalmazóinak az ajánlásai alapján készült el.
A támogathatók listájára csak olyan gépek kerülhettek föl, amelyek megfelelő hatósági engedélyekkel (típusbizonyítvánnyal, munkavédelmi bizonyítvánnyal és megfelelőségi tanúsítvánnyal) rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetnek